Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vilafranca cau contra la Grama per 0-1 amb polèmica i el futur d’Ivan Moreno a l’aire

Al llarg d’aquesta setmana es produiran novetats al voltant de la continuïtat de l’entrenador. El Vilafranca tanca la jornada com a cuer de la categoria.

El FC Vilafranca es el nou cuer del grup 5 de Tercera Divisió, després de sumar una derrota per 0-1 a casa contra la Grama. Una derrota no exempta de polèmica, amb un gol anul·lat a David Toro per un fora de joc molt dubtós i un penal no assenyalat sobre el 9 del Vilafranca, en una jugada bastant cristal·lina.

Una jornada més, dues cares del Vilafranca. Una primera part fluixa de l’equip que va marxar per darrere al marcador, fet que va acabar penalitzant durant la resta del partit. Abans del gol, el visitants avisaven amb aproximacions de perill a la porteria de Casamayor.

Roger García ho provava des de la frontal amb un xut que sortia fregant el travesser. Alex Montalbán, a la contra també va disposar d’una ocasió a la contra, amb Toni Casamayor avançat però l’intent no va agafar porteria. El Vilafranca resistia a darrere, davant una Grama que tocava a la porta en repetides ocasions. Finalment els penedesencs es van veure castigats novament en una jugada a bola aturada.

Després d’un primer còrner en la jugada prèvia. Al minut 34 de partit la Grama aconseguia avançar-se amb el gol de Guillem Trilles rematant de cap la centrada des de la cantonada. Gol molt celebrat per la Grama, conscient de la importància de puntuar per seguir immersos en la lluita pel playoff.

Abans, la més clara dels vilafranquins va estar al cap d’Aleix Diaz, amb una rematada de cap que va sortir fregant el pal.

Al segon temps, el canvi de sistema del Vilafranca, jugant amb 3 migcampistes ofensius i dos puntes, va permetre sortir més de la cova i canviar el guió radicalment. La manca d’encert arbitral i de cara a gol no va permetre materialitzar el perill.

La polèmica va arribar amb el gol de David Toro, que enviava a la xarxa la el servei de falta de Miki Puerto. L’àrbitre va considerar que el davanter es trobava en fora de joc en el moment que el peu de Puerto impactava amb l’esfèric: jugada molt discutida i que va encendre els ànims vilafranquins.

Encara pitjor seria el claríssim penal no xiulat, després que el defensa de la Grama impedís a David Toro lluitar per la pilota i derribar-lo dins l’àrea. Incomprensiblement Rubén Mancera no va assenyalar falta en una jugada meridiana.

El Vilafranca no es rendia i encara disposaria d’una altra ocasió per fer, com a mínim, l’empat. Jugada a la contra. Izan Maldonado corre per la dreta i fa una precisa centrada per baix cap a l’àrea petita, on Ashot no encerta i envia la bola per sobre del travesser. El davanter es lamentava al terra, després de deixar escapar la ocasió més clara del partit, a banda del gol anul·lat.

La polèmica no es va quedar aquí. A la conclusió del partit, el porter Toni Casamayor veia la targeta vermella després de discutir amb l’àrbitre arran de les jugades no assenyalades durant el partit.

Amb aquesta derrota, quarta del curs, el Vilafranca tanca la jornada en última posició del grup 5 de Tercera amb 4 punts, amb la salvació a només 1. 5 partits consecutius sense guanyar.

Alhora la ressaca de la derrota contra la Grama ha deixat notícies al voltant del futur d’Ivan Moreno com a entrenador del FC Vilafranca. En les hores posteriors al partit, els rumors al voltant de la no continuïtat han agafat força. En els propers dies hi haurà moviments als despatxos i es discutirà si el tarragoní seguirà al capdavant de l’equip.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: