Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern de Vilafranca proposa augmentar de determinats impostos molt per sota de l’IPC

El proper dimarts se celebra Ple ordinari de l’Ajuntament i, com acostuma a ser habitual el mes d’octubre, es portaran a aprovació les ordenances fiscals, és a dir els impostos i les taxes municipals.

El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, ha avançat a la nostra emissora que la proposta que anirà a aprovació planteja equilibrar els ingressos municipals per no retallar els serveis que ofereix l’ajuntament. El plantejament per l’any 2023 és d’un esceneri molt complicat amb un increment alt dels costos. Per exemple la taxa que l’ajuntament ha de pagar a la Generalitat per el cànon de residus pujarà un 14%. Per això, d’una banda es vol que els diferents serveis municipals ajustin les despeses i d’altra banda es plantegen unes ordenances que garanteixin el finançament.
Ruiz avança que per llei l’impost de la plusvàlua baixa un 50% i es congela l’impost de vehicles.
Respecte a la resta de grans impostos l’IBI o la taxa d’escombraries no tindràn l’aplicació de l’IPC de l’any, que en aquest cas seria d’un 10%, sinó que tindran un augment lleuger, del 3’5%.
Les ordenences aniran a aprovació el dimarts vinent i sentaran les bases dels ingressos, per poder plantejar el pressupost amb les despeses.
Un pressupost que haurà de preveure els forts augments dels costos d’energia, l’increment salarial dels funcionaris i l’augment també de les despeses financeres per l’increment dels interessos bancaris. Tot sumat pot comportar una augment de costos d’un 5M€, segons Ruiz.
Per això, i tot i que ell ja va tenir expereiències difícils com a regidor d’Hisenda durant la crisi del 2009, considera que seran uns pressupostos d’alta complexitat en la seva elaboració.
La previsió amb la que treballa el regidor d’Hisenda és de portar a aprovació el pressupost municipal en el Ple del mes de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: