Divendres, 19 d'abril de 2024

El Casal supera el Gelida per 70 a 66 i s’emporta el derbi

El nou Casal de Roger Vendrell s’emporta el primer derbi de la temporada a la Segona Catalana. Amb dues jornades disputades els vilafranquins són tercers a la classificació i el Gelida cinquè.

Casal i Gelida protagonitzaven aquest dissabte el primer derbi de la temporada al grup 6 de la Segona Catalana de bàsquet. Els vilafranquins s’estrenaven a casa aquesta temporada després de començar la lliga 7 dies abans amb una dura derrota a la pista del Corbera. Aquesta setmana tocava el Gelida, equip que venia de guanyar per 29 punts a la Salle Manresa.

L’equip de Roger Vendrell aconseguia guanyar a casa, superant els gelidencs per 70 a 66. Un marcador ajustat tot i que els locals van aconseguir gaudir d’un avantatge de 10 punts en l’últim quart.

Un partit molt disputat que va començar amb el Gelida agafant la davantera i arribant a escapar-se amb un més 8. Els primers 10 minuts es tancaven amb el 12 a 17 a favor del conjunt de Santa Carrasco.

Un segon quart més igualat i amb major encert local, arribant als 20 punts, enviava el partit al descans amb el Casal només un punt per sota, i 32-33 pel Gelida.

Al tornar de vestidors el Gelida aconseguia obrir marge posant-se 6 punts per sobre, amb 34-40. Des d’aquest moment, un parcial 15-2 deixava el marcador amb 49-42 pel Casal. El tercer quart es tancava amb el Casal guanyant de sis, 51 a 45.

L’últim quart va ser tot un intercanvi de cops. El Casal va arribar a guanyar de 10 amb el 60-50. El Gelida no es va rendir, aconseguint situar-se a només 2 punts, amb 68 a 66.

Oriol Florentin va ser l’encarregat d’assegurar la victòria casalista amb una cistella que feia el 70 a 66 definitiu.

Aquest proper cap de setmana el Casal descansarà, mentre el Gelida protagonitzarà un nou derbi, en aquest cas intercomarcal, a casa contra el Sitges. El Casal es situa 3è classificat i el Gelida, cinquè.