Diumenge, 29 de Gener de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 3d10fm, el 4d9fa i un possible pilar de 9fmp, objectius dels Verds per Tots Sants

Els Castellers de Vilafranca obriran la diada, seguits dels Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró

Els Castellers de Vilafranca obriran plaça la diada de Tots Sants del proper 1 de novembre. Els seguiran els Xiquets de Tarragona i tancaran ronda els Capgrossos de Mataró. Això és el que ha decidit el sorteig dut a terme aquest dilluns al vespre a Cal Figarot.

Els Castellers de Sants, que també formaven part de la històrica diada, aquest 2022 no hi participen perquè, segons han explicat des dels Castellers de Vilafranca, enguany van decidir que no volien allargar més del compte una diada que comptaria amb menys castells grans que altres anys i, per tant, van decidir fer un sorteig i la colla que va sortir descartada per enguany va ser la barcelonina. La intenció dels Verds és recuperar el format tradicional per l’any vinent.

Pel que fa a les intencions que porta cada colla, els Castellers de Vilafranca tenen clar que volen descarregar el 3d10fm, el quatre de nou amb agulla i un tercer castell que encara està per determinar. Per acabar la diada, en ronda de pilars, els vilafranquins intentarien el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals sempre que, segons diu el seu cap de colla, Sisco Benet, “la diada vagi bé”. Benet té clar que l’espadat de 9 no aniria en ronda de castells sinó de pilar.

Segons Benet, les proves estan funcionant molt bé -van descarregar el pilar de 8 sencer a l’assaig de divendres- i la gent està molt animada, tot i que reconeix que falten polir “alguns detalls” i que no tiraran mai un castell “només per carregar-lo”. La intenció és provar-lo, doncs, sempre que tinguin garanties de poder-lo descarregar. Durant la roda de premsa el cap de colla ha donat alguns detalls tècnics del pilar de 9 i ha reconegut que el que vol és reduir la durada actual en uns 35 segons “per no sacrificar de forma excessiva el peu”. Cal tenir en compte que en el pilar de 9 dels vilafranquins hi pugen 6 persones menys que en el 4d10fm.

Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró estan convençuts de portar a plaça el 3d9f i també treballen per sumar-hi el 4d9f, tot i que reconeix que aquest últim és dubte. Als de Mataró els hi agradaria també acompanyar aquests castells del 5d8.

Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona asseguren que estan en un “moment dolç” i volen portar la tripleta màgica, sense descartar el 5d9f si les proves ho validen.

Des dels Castellers de Vilafranca animen a tota l’afició vilafranquina i penedesenca a participar en els assaigs i en la diada per donar-los un cop de mà i recorden que la jornada començarà a les 9 del matí amb matinades, després faran un esmorzar, l’acte de socis d’honor i a les 10.55 es faran la fotografia de família al palau Baltà. Enguany les tres colles entraran pel carrer de Santa Maria i a les 12 del migdia, després del Cant dels Segadors, començarà la diada que posarà la cirereta final a la temporada verda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: