Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Passa per Vilafranca la ruta TransEines, una caminada per lluitar contra les addiccions

A més de caminar, els participants tenen cada tarda una estona per escriure un diari personal de ruta, i a més, durant les caminades es fan teràpies.

El centre Eines, d’atenció a les drogodependències ubicat a Sant Cugat del Vallès i Osona, està immers ara mateix en el projecte TransEines, una caminada de 800 quilòmetres que pretén donar la volta a Catalunya amb l’objectiu de prevenir les addicions, ja que es fan xerrades a cada ciutat on s’atura, alhora que es treballa en la recuperació de les persones que participen en l’activitat.

Aquest cap de setmana, l’experiència TransEines va passar per Vilafranca, i el seu director, Àlex Florensa, explicava el que suposa l’activitat

A més de caminar, els participants tenen cada tarda una estona per escriure un diari personal de ruta, i a més, durant les caminades es fan teràpies. La iniciativa funciona des de l’any 2018 i també vol fer prevenció i sensibilització per deixar clar que les adiccions són una malaltia. Ens ho segueix explicant Àlex Florensa

L’activitat té molt bona acollida per part dels pacients del centre i enguany hi participen deu persones, una de les quals repeteix d’altres anys però ho fa ara com a addicte rehabilitat que forma part de l’organització. El Xavi Ejea és un dels homes que forma part d’aquesta caminada.

La ruta va començar el 24 d’agost i durarà fins el 24 de stembre. Va ser a Vilafranca de dissabte a dilluns i des de la capital de l’Alt Penedès van anar fins a Sant Pau d’Ordal, on van seguir caminant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: