Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres del PIICC segueixen el ritme previst i incorporen nous projectes per el 2023

Les obres segueixen el calendari previst, i a la zona de la plaça i el carrer del Carme estaran enllestides en breu un cop acabats els treballs més intensos, per exemple amb el clavegueram.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el 1r tinent d’alcalde, Francisco Romero, han fet aquest dilluns una visita d’obres al carrer del Carme, en un dels projectes del Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç-PIICC que està arribant a la recta final. Es tracta a més d’un punt especialment complicat amb la presència de dos centres escolars, un aparcament públic i diversos comerços i establiments. Regull i Romero han constatat que s’està acomplint el calendari acordat amb l’empresa que executa l’obra. Això ha permès a Francisco Romero apunta el calendari per els propers mesos.

Com a grans xifres, Romero ha recordat que la fase 1 del PIICC permetrà renovar una superfície urbana que arribarà als 25.700 m2, amb una inversió de 9 MEUR, cofinançada per altres administracions de moment amb un 40%, amb la possibilitat que s’incrementi aquest percentatge amb ajuts dels fons europeus Next Generation que estan en tràmit.

Una vegada les iniciatives del PIICC en la seva fase 1 es troben en marxa, l’equip tècnic municipal ja està preparant noves propostes per compartir amb els veïns i veïnes i que ja formen part del la fase 2. S’està treballant amb l’Empresa Municipal d’Aigües i d’acord amb el calendari de subvencions per poder-les incloure en el pressupost de 2023.

Projectes com ara l’Avinguda de Catalunya, un tram del carrer de Sant Pau, trams dels carrers Bisbe Estalella i Melió, del carrer Espirall, millores al Parc del Poble Nou, al carrer Sant Pere i estudi de noves fases de la rambla de la Girada i de l’Avinguda Lluís Companys.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha començat agraint a la ciutadania la paciència per les molèsties ocasionades per les obres. Ha insistit en que cada any es fan obres importants, però ara després de la pandèmia, des de l’Ajuntament s’havia decidit fer una aposta important que permetés d’una banda ajudar a la reactivació econòmica i social de Vilafranca, però al mateix temps impulsar un canvi important en totes les zones on s’actua.

Des de l’Ajuntament es remarca també que les accions tenen una voluntat d’apostar per un urbanisme més sostenible. Així, per exemple es reposen uns 200 arbres i se’n planten 100 de nous. Es renova també prop de 2 quilòmetres de la xarxa de clavegueram, i s’inclouen sistemes de recollida d’aigua pluvial per a l’arbrat per afavorir un millor aprofitament dels recursos hídrics.

Així mateix en tots aquests projectes es renova l’enllumenat amb 300 nous punts LED, per tal de millorar l’eficiència i reduir la despesa energètica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: