Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles reclamen ventiladors al Departament per suportar les altes temperatures

L’avançament del curs escolar, que va començar una setmana abans del que és habitual el passat 5 de setembre, ha coincidit amb dies de molta calor i xafogor.

En el cas de l’escola Dolors Piera, en algunes aules han arribat a fregar el 40 graus en aquests primers dies de curs. Ho explica la cap d’estudis, Pilar Gargallo.

La calor durant aquestes dues primeres setmanes del curs està sent un problema a tots els centres educatius. Per això el Departament d’Educació de la Generalitat es va comprometre a fer arribar ventiladors a les escoles i instituts que ho demanéssin. En alguns casos, els ventiladors han arribat, però per exemple, a l’escola Dolors Piera, havien demanat 40 ventiladors i aquest dimarts encara no havien arribat.

Alumnes, mestres i personal administratiu suporten les altes temperatures bevent molta aigua i mantenint els espais el màxim de ventilats possible. Però com ens expliquen la Laia i la Judith, delegades de 5è C, estan passant molta calor.

A banda dels ventiladors, el Departament d’Educació ha anunciat que prendrà altres mesures per mitigar els efectes de la calor a les aules. De moment seran petites intervencions que puguin conviure amb el dia a dia dels centres, com ara la instal·lació de tendals o persianes, amb la idea que estiguin enllestides a la primavera, quan torni a fer calor.

A mitjà i llarg termini, des del Departament han afirmat que s’estudiarà «com adaptar els centres amb mesures correctores que siguin sostenibles energèticament».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: