Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plataforma No a la MAT Alt Penedès organitza una festa reivindicativa

Sota el lema ‘No MATabalis’, la festa, coorganitzada per l’Ajuntament d’Olèrdola, tindrà lloc aquest diumenge 25 de setembre a l’espai de La Muntanyeta.

La plataforma ciutadana No a la MAT Alt Penedès ha nascut com a resposta als macroprojectes que suposen una «agressió mediambiental, paisatgística, social i econòmica» i que «deixen en mans de les grans empreses el ple control sobre l’accés i el cost a pagar per un bé tan essencial com l’energia». No a la MAT està en contra del projecte que vol portar energia solar des d’Aragó fins a Barcelona travessant Catalunya amb torres de molt alta tensió.

Des de la plataforma entenen que es necessita energia i, per tant, calen infraestructures i instal·lacions, però creuen que els projectes s’han de planificar i acordar amb els agents del territori per minimitzar l’impacte negatiu en tots els àmbits.

Sota el lema ‘No MATabalis’, la festa, coorganitzada per l’Ajuntament d’Olèrdola, tindrà lloc aquest diumenge 25 de setembre a partir de les 9h a l’espai de La Muntanyeta. Constarà d’una caminada popular i la lectura del manifest i la moció que han anat aprovant ajuntaments i consells comarcals per mostrar el rebuig al projecte. També hi haurà concert de gralles, plantada de gegants i bestiari, actuació de castellers i falcons o tallers infantils, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: