Dissabte, 2 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada per a equips directius sobre educació inclusiva

L’auditori del Vinseum es va omplir de representants d’equips directius d’escoles i instituts de la comarca per tal de participar en una jornada sobre educació inclusiva.

La directora de l’EAP, Ascen Díez de Ulzurrun, explica que fa uns cinc anys que es va aprovar el decret de l’escola inclusiva, però que encara queda molt de camí per recòrrer. Remarca que cal entendre la inclusió com a eina per facilitar que tot l’alumnat pugui aprendre. No entendre-ho com un dèficit.

La sessió s’iniciava amb una ponència del professor emèrit de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull Climent Giné. Ell comentava que la intenció era tornar a explicar que és l’escola inclusiva, amb el clar objectiu d’ajudar a crèixer els alumnes. En definitiva, insistia, entendre la inclusió com a valor afegit a les aules.

A la jornada hi assistia la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, que recordava la voluntat de treballar per assolir aquesta inclusió en tots els centres de la vila, i reclamant a la Generalitat que aporti recursos per fer-ho possible.

Tot just abans de la ponència de Giné, va prendre la paraula Josep Maria Colomé, director dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès. Va explicar que l’escola inlusiva serà un dels eixos de treball d’aquest curs des del Departament, tot explicant que es volien recollir experièncis dels diferents territoris.

La jornada s’organitzava des de l’Equip d’Assessorament i orientació Psicopedagògica de l’Alt Penedès i el Centre d’Educació Especial Delta Espiga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: