Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta la segona edició de Patrimonis de paper

El programa d’activitats per difondre el patrimoni documental de Vilafranca constarà de set activitats.

Seran un total de set activitats que tindran lloc del 6 al 27 d’octubre organitzades per Vinseum, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i la Biblioteca Torras i Bages. La presentació s’ha fet a l’Arxiu amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Ricard Rafecas.

Les activitats comencen el dijous 6 d’octubre amb la presentació del documental ‘El Pla Barenys. La Vilafranca que hauria pogut ser’, realitzat per Penedès TV, al Vinseum. El dissabte 8 d’octubre tindrà lloc l’activitat titulada ‘El nou Vinseum’, amb una visita guiada a l’exposició ‘Alcem la copa!’, amb la presentació del projecte museístic i la visita al nou edifici. El 18 d’octubre, també al Vinseum, l’historiador medievalista Stefano Maria Cingolani oferirà la conferència ‘Dels papers, i els pergamins, a la persona: Pere II el Gran’. El 20 d’octubre, l’historiador Joan Solé Bordes protagonitzarà la xerrada ‘Els protocols notarials: un dibuix del Penedès vuitcentista’, que tindrà lloc a l’Arxiu. El 22 d’octubre, la Biblioteca Torras i Bages ha preparat l’activitat ‘Cal Berger, el primer celler modern’, una xerrada i una visita a càrrec de Montse Julià.

El 25 d’octubre hi haurà una ‘Passejada literària cap al cementiri de Vilafranca’, amb Josep M. Feliu. Finalment, el 27 d’octubre, Núria Vila Lafita parlarà a l’Arxiu del Missale Barchinonese de 1521 i la seva restauració.

Totes les activitats són gratuïtes però es recomana reservar plaça al web entrades.vinseum.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: