Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Complex Aquàtic veu duplicada la seva factura de llum

De gener a juny de l’any passat van pagar 45.000 euros, enguany n’han pagat 104.000, però de moment no preveu refredar les piscines com sí que fan altres municipis

L’escalada de preus de l’energia dispara la inflació i aquesta afecta a tots els àmbits, inclosos els centres esportius i piscines municipals, que no poden apujar quotes tan fàcilment com fan els centres privats. El Complex Aquàtic de Vilafranca, per exemple, ha vist com se li ha duplicat la factura d’electricitat. Així, si de gener a juny de l’any passat van pagar 45.000 euros, enguany n’han pagat 104.000. Pel que fa al gas, i mirant el mateix període, l’any passat van pagar 35.000 euros i enguany 45.000 i tot fa preveure que la factura s’incrementarà cada cop més.

La Comissió Europea ha presentat tot un seguit de mesures per frenar l’escalada de preus de l’energia, però mentrestant molts equipaments esportius municipals han optat per refredar una mica les piscines i, així, no pagar tant en les factures o fins i tot algunes piscines han reduït horaris. Al Complex Aquàtic, però, encara no han arribat a aquest punt, tot i que no saben com anirà el futur. Ens ho explica Juan Diego Romero, gerent del Complex.

El Complex Aquàtic té plaques solars tèrmiques per aigua sanitària, però no per escalfar l’aigua de les piscines i el 90% de la il.luminació és led. El gerent apunta que, tot i així, encara queda molt camí per recórrer en aquest sentit i que el que fan des de fa molt de temps és conscienciar tant a treballadors com a usuaris de la importància de fer un ús responsable dels recursos.

A causa d’aquest increment de preus, a França ja han tancat una trentena de piscines públiques perquè no poden pagar la factura de climatitzar l’aigua. El Complex Aquàtic, però, no corre aquest perill perquè es considera un servei públic necessari.

Des de l’Associació Catalana de Gestors Esportius d’Instal·lacions Públiques s’explica que la situació general en els equipaments d’aquest tipus comença a ser límit i que la viabilitat econòmica d’alguns equipaments municipals perilla

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: