Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castellers de Vilafranca i Xicots a punt per un Concurs que els Verds aspiren a guanyar

Les dues jornades del Concurs de Castells es podran veure en directe a través de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca

El Concurs de Castells torna a la Tarraco Arena Plaça aquest cap de setmana després de 4 anys d’absència per culpa de la pandèmia de la Covid-19. La jornada de dissabte dia 1 d’octubre començarà a dos quarts de cinc de la tarda i la de diumenge a les 10 del matí. Serà possiblement un dels concursos més igualats de la història.

Castellers de Vilafranca i Xicots ja ho tenen tot a punt per la vintivuitena edició del Concurs de Castells de Tarragona, que se celebrarà aquest cap de setmana en una Tarraco Arena Plaça que diumenge estarà plena de gom a gom. Pel que fa a les normes més bàsiques, cal destacar que a totes les sessions del concurs les actuacions tenen cinc rondes, de les quals es computaran les tres millors construccions. Totes les rondes conjuntes tenen un temps de 5 minuts i en cas que una colla faci un peu desmuntat disposarà de 5 minuts més. A més, puntuaran tots els castells carregats i descarregats i es podran repetir castells carregats.

Les colles podran utilitzar una quarta i cinquena rondes en cas que no hagin completat tres castells, vulguin millorar algun castell o vulguin descarregar una construcció carregada anteriorment. Tot i això, no podran fer un castell de la mateixa estructura amb un pis més.

El gran duel d’enguany serà, de nou, sobretot entre Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca, tot i que la Colla Joves Xiquets de Valls també aspira a emportar-se el tro. Destaca el fet que pocs dels grans castells que es veuran diumenge s’han descarregat a plaça aquesta temporada i diumenge actuaran en solitari les colles que provin, com a mínim, un quatre de nou amb folre.
Els Castellers de Vilafranca són una de les colles favorites per guanyar el Concurs de Castells. Arriben a la Tarraco Arena Plaça amb un ventall molt gran de castells, cosa que els permetrà tenir diferents cartes. Treballen, sobretot, el tres de deu amb folre i manilles, el quatre de deu amb folre i manilles, el quatre de nou sense folre, la torre de vuit sense folre, el cinc de nou amb folre i el tres de nou amb folre i agulla, entre d’altres. Ens ho explica el cap de colla, Sisco Benet

El seu cap de colla, Sisco Benet, apunta que ara estan pulint detalls i que la colla es troba molt motivada. Una de les grans incògnites és amb quin castell obrirà plaça, ja que surten primers entre les colles grans. Benet, encara no ho ha decidit.

Per aconseguir un gran concurs, la colla anima a tothom a participar i a acompanyar-los en l’assaig d’aquest divendres i també diumenge a plaça. Els busos per qui vulgui anar a donar-los un cop de mà sortiran a dos quarts de vuit del matí.

Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca actuaran en la jornada de dissabte, on un castell igual o superior al tres de vuit és el que marcarà les rondes en solitari. Els vilafranquins han fet podi en les tres darreres edicions i el 2016 en van resultar ser guanyadors. Enguany, l’objectiu és fer castells de vuit tot i que el seu cap de colla, Gerard Ametllé, reconeix que ha estat una temporada molt estranya

El seu gran objectiu és completar el 4de8 que van deixar a mitges el dia 29 d’agost a Vilafranca, però també estan treballant per arribar a provar el 3de8. A banda també tenen en cartera el cinc i el set de set.

La colla està més tranquil.la enguany perquè consideren que no són en cap cas els favorits ja que Vila de Gràcia és la única de les 17 colles participants que ja ha completat enguany el tres de vuit. Tot i així, reconeixen que és un concurs i mai se sap què pot passar i també els cal l’ajuda de tothom.

Finalment destacar que enguany s’han acreditat 300 periodistes i professionals d’un centenar de mitjans de comunicació diferents i destaca la presència d’agències, mitjans i fotògrafs internacionals. Les dues jornades del Concurs de Castells es podran veure en directe a través de Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca, dissabte a partir de les quatre de la tarda i diumenge a partir de dos quarts de deu del matí. A més, totes aquelles persones que vulguin seguir el certamen per ràdio des de dins de la tarraco arena plaça, podran escoltar Ràdio Vilafranca al 90.0 de la fm.

L’organització del certamen ha organitzat també un concurs de fotografies amb el hashtag EmocióConcurs a través del qual tots els aficionats castellers poden fer arribar imatges on els sentiments siguin els protagonistes i optaran, així, a diversos premis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: