Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Balanç satisfactori de la festa major de Vilafranca, tot i l’esclafit del dia 31

Els administradors agraeixen a tothom la col·laboració, sobretot la tarda del 31.

El castell de focs d’artifici va posar, com sempre, la nit del 2 de setembre el punt i final a la festa major de Vilafranca que, amb el hashtag #lamesdesitjada, expressava com d’esperada era després de dos anys sense poder celebrar-se amb normalitat. Entre els millors moments de la festa els administradors destaquen, sobretot, el pregó, la tronada i l’entrada de Sant Fèlix la nit del 30 a la basílica de Santa Maria, entre d’altres. Segons Ernesto Ginebra el que recordarà més serà, en general, tots els moments que van compartir els cinc administradors junts.

Per Mariona Gusi aquesta festa major també era especial perquè era el seu últim any com a balladora de cotonines i recorda com un dels millors moments just acabar el pregó.

Evidentment la festa major serà recordada, també, per l’esclafit que va patir Vilafranca el dia 31 al migdia i que va obligar als administradors a prendre moltes decisions en pocs minuts, provocant sensacions de tota mena com ara nervis, tristesa i angoixa, entre d’altres.

Rai Escofet, per exemple, va ser l’encarregat de negociar l’apartat musical, un dels més complicats ja que finalment van haver de suspendre els tres concerts de la rambla de la nit del 31.

Com no podia ser menys, per Escofet dels moments més especials va ser l’entrada de Sant Fèlix a casa seva després de la processó del 31.
Els administradors recorden i agraeixen també la bona resposta i col.laboració de tothom per tal que sortís bé la processó del 31, tal com ens explica Sandra Castaño.

Per la seva banda, Felip Ortega recorda com els primers segons de l’esclafit van ser fins i tot uns punts còmics ja que part de la festa va seguir a la plaça de la Vila, amb grallers tocant sota els porxos, però després la cosa es va anar complicant. Tot i així, considera que la gestió es va portar molt bé i finalment es va haver d’anular el mínim imprescindible.

Ara els cinc administradors agafaran uns dies de distància, però ben aviat els caldrà tornar-se a reunir per tancar els números i elaborar la memòria que traslladaran els futurs administradors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: