Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Quintí estrena un nou enllumenat púbic més eficients i sostenible

Sant Quintí estrena un nou enllumenat púbic més eficients i sostenible

El nou sistema amb tecnologia LED millora la il·luminació al municipi i afavoreix l’estalvi energètic, a més de la seguretat dels vilatans als carrers, que estaran més ben il·luminat

Els carrers de Sant Quintí de Mediona comptaran amb una il·luminació més eficient i sostenible gràcies a la substitució de l’enllumenat públic per la tecnologia LED. El sistema, que s’ha començat a instal·lar aquesta setmana al municipi, millora la qualitat de la llum a la vila, afavoreix l’estalvi energètic i la seguretat dels vilatans als carrers, que comptaran amb una distribució més homogènia de la llum per evitar punts foscos o amb llum residual.

En total, se substituiran 540 llumeneres que comprenen pràcticament tot el municipi, exceptuant aquells carrers que havien estat renovats en els últims anys. El sistema permetrà estalviar al voltant d’un 35% d’energia respecte de l’enllumenat anterior, a més d’un 30% addicional gràcies a la reducció automàtica del consum a partir de les quatre hores de funcionament. D’aquesta manera, es reduiran les emissions de CO2, disminuirà la contaminació lumínica i els costos en la factura de la llum.

L’actuació forma part de la política de modernització de l’espai urbà impulsada pel consistori, que prioritza actuacions que afavoreixin la millora dels equipaments i la transició cap a energies més eficients i sostenibles, entre les quals hi ha, també, les reurbanitzacions dels carrers esmentats o l’aposta per l’ús d’energies verdes als edificis municipals, per exemple, amb la col·locació de plaques solars a l’Ajuntament de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: