Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots carreguen el 4d8 in extremis; mentre que els Verds han fet un bon 3d9f

Els Verds de fet han plantejat el 3 com a prova al castell de 10 que volen fer demà en segona ronda; i han fet el 4 de 8 de cara a un possible 4 de 9 net per Sant Fèlix.

Les colles han entrat a plaça cap a 3/4 de 3 de la tarda; i després dels pilars d’entrada a plaça els Xicots han estat els encarregats d’obrir aquesta jornada de la vigília en una de les cites més importants de la temporada els de Cal Noi Noi.

El primer castell que han portat a plaça ha estat el 5 de 7, que han pogut completar sense gaire complicacions, i que els ha donat confiança de cara a afrontar el gran repte de la jornada que era recuperar en segona ronda els castells de 8.

A continuació ha estat el torn dels Castellers de Vilafranca, que afronta la jornada del 29 com la darrera prova abans de la cita de Sant Fèlix, per tant també una diada important. El primer castell dels Verds ha estat el 3 de 9 amb folre, castell que es plantejava com a darrera prova de cara al que podria ser el 3 de 10 per Sant Fèlix. Un castell que ha pujat segur i tranquil tot i haver tancat una mica en al part de dalt, fet que ha complicat la sortida.

La segona ronda ha estat la del repte del dia per els Xicots, que volien recuperar aquesta temporada els castells de 8 i fer-ho a la plaça de la vila per Festa Major. Amb il·lusió i moltes ganes els vermells han encarat el 4 de 8, el primer que intenten aquesta temporada. Un castell que ha tirat amunt a la primera, que s’ha anat tancant a mida que pujava.

Al final la construcció s’ha acabat trencant pel pis de quints després que l’enxaneta pogués fer l’aleta. Satisfacció a mitges doncs per la colla, que ha recuperat això sí els castells de 8.

Els Verds per la seva part han apostat en la segona ronda per la torre de 8 amb folre, que ha pujat ferma però s’ha entregirat una mica. Finalment l’han pogut descarregar sense problemes i amb molta tranquil·litat.

En tercera ronda els Xicots han apostat per el 3 de 7, per tal de recuperar-se de la caiguda del 4 de 8 en la segona ronda. Un castell que han pogut completar amb tranquil·litat, tot i tenir uns dosos grans que compliquen la feina del pom de dalt. Un 3 que els ha servit per tancar la jornada del 29 d’agost d’aquest 2022.

De la seva banda, els Verds han decidit acabar la diada amb un 4 de 8, que es plantejava com a prova del 4 de 9 sense folre que podria veure’s demà. El castell ha tirat endavant a la primera i ha pujat amb força comoditat i bones mides. A l’hora de descarregar-lo s’ha hagut de treballar un mica més, però s’ha pogut completar sense més dificultats.

Els Verds han tancat la diada amb el pilar de 6. Després tant ells com els Xicots ahn fet els pilars de 4 de comiat

Gerard Ametllé, cap de colla dels Xicots, en acabar la jornada destacava el regust agredolç de la jornada en no poder descarregar el 4 de 8.

Per part dels Castellers de Vilafranca, el seu cap de colla Sisco Benet apuntava que després d’un cap de setmana intens, la diada havia anat bé.

Sobre les previsions de cara a Sant Fèlix, Benet no desvetllava gran cosa sobre si el castell d’obertura serà al final el 4 amb agulla o no.

El 3 de 10 amb folre i manilles de segona ronda és però la gran aposta i pel que ha estat treballant la colla aquestes darreres setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: