Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds completen la torre de 9 i fan proves de castell de 10 en un cap de setmana de doblet

Aquest cap de setmana ha estat exigent per els Castellers de Vilafranca, que han tingut dues actuacions que els han servit per continuar rodant castells de cara la cita de Sant Fèlix a finals de mes.

Dissabte a la tarda actuaven a Vilafranca, tot just davant del seu local, en la diada de Cal Figarot; i dilluns al migdia la cita era a la Bisbal del Penedès en una exigent jornada castellera amb les dues colles vallenques i la colla local dels Bous.

A la Bisbal els Verds van completar una bona actuació amb els 3 i 4 de 9 amb folre, però sobre tot amb una treballada torre de 9 amb folre i manilles que es va poder descarregar.

El cap de colla dels Verds, Sisco Benet, destacava que era important haver descarregat la torre de 9 després d’haver-la carregat a Vilanova uns dies abans.

Els Verds volien acabar la diada amb el pilar de 8 amb folre i manilles, però aquest finalment es va trencar tot just abans que l’enxaneta fes l’aleta. Per Benet ha estat una llàstima ja que és un pilar que tenen molt bé; però en el que cal molta concentració i atenció per poder-lo completar.

Dilluns, tot just acaba l’actuació, Benet remarcava que cal continuar treballant de cara a Sant Fèlix.

La diada de Cal Figarot va servir també als Castellers de Vilafranca per continuar treballant construccions com els 3 i 4 de 9 amb folre, i van completar-hi també la torre de 8 amb folre, que dilluns com ja hem, dit va tenir un pis més; i el pilar de 7 amb folre.

A banda, en acabar els castells, la colla va fer una bona prova de 3 de 10 amb folre i manilles, fins a sisens. La primera d’aquesta temporada, i posant la mirada ja en Sant Fèlix. Sisco Benet considera que va ser una bona prova.

Abans d’arribar a Sant Fèlix els Castellers de Vilafranca tindran encara dues cites destacades com són la diada del Catllar el dissabte dia 27 i l’Arboç el diumenge 28 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: