Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds carreguen a Vilanova la primera td9fm de la represa castellera

Els vilafranquins van completar, també, a la diada de les Neus el segon pilar de vuit amb folre i manilles vist des del 2019

La Diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú va copsar dissabte a la tarda totes les mirades del cap de setmana casteller. Hi actuaven els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove de Tarragona i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Els Castellers de Vilafranca van ser els encarregats de plantar a Vilanova la gamma extra. Els vilafranquins no amagaven les últimes setmanes les ganes que li tenien a la tde9fm, que no van portar la setmana passada a Mataró però que ara, a Vilanova, amb molta afició vilafranquina a plaça, ja no podia esperar més. La torre de nou amb folre i manilles va pujar en segona ronda al primer intent, ja treballant força des de bon principi i més oberta de l’habitual, i un cop feta l’aleta, la descarregada es va complicar. En la baixada de la canalla, i quan ja sortien dosos, el tronc va cedir i van deixar la torre en carregada. Una construcció que el món casteller, però, no veia des del novembre del 2019 i que ara s’ha recuperat.

Abans de la tde9fm, els Verds havien signat el cinquè 3de9f i, en tercera ronda, el quart 4de9f dels vilafranquins, que mostra que els de la camisa verda li han agafat bé les mides. I en ronda de pilars, els Verds van decidir oferir a Vilanova un nou gamma extra: el pilar de 8 amb folre i manilles. Una construcció que sembla fàcil de la mà dels vilafranquins, que tenen un espadat realment de postal.

La Colla Joves Xiquets de Valls va sortir de plaça, ara sí, amb el castell de 9 descarregat a la butxaca. El tres de nou amb folre arribava després de setè 5de8 i el 2de8f, en tercera ronda, abans d’acomiadar-se amb el pilar de 6.

Per la seva banda, la Jove de Tarragona arribava a Vilanova amb la primera clàssica de 8 feta tot just feia 15 dies, però amb moltes ganes de fer un pas més a Vilanova i atacar els castells de 9. Els tarragonins van començar la diada estrenant el 7de8 i, en segona ronda, van decidir, doncs, provar el 4de9f . Després de dos peus desmuntats, la Jove no es va rendir i va tornar-hi, ara sí, plantant a Vilanova el seu primer castell de 9 de la represa, que es va mostrar ben segur tot i no fer-lo des del 2019. En tercera ronda, el 3de8 va posar punt i final a la diada dels liles.

Per últim, els amfitrions, els Bordegassos de Vilanova, tenien com a clar objectiu la torre de 7, que poques hores abans havien completat a l’assaig. La construcció, però, se’ls va resistir a plaça i no la van poder ni carregar perquè va pujar ja amb molt males mides des d’un bon inici. Els vilanovins havien començat la diada amb el 5de7 i van tancar amb el 4de7 amb agulla i el 3de7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: