Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els bombers de Vilafranca estan vivint un estiu complicat per la sequera i les temperatures

Les pluges i baixada de temperatures de la setmana passada van suposar un respir, però aquesta setmana es torna al que es pot considerar una situació ja prevista.

Calor i sequera que complica la tasca dels bombers. El cap del parc de Vilafranca, Andreu Gasull, apunta que és una situació que estava prevista i que afronten amb una certa normalitat, entre cometes. Gasull explica que l’operatiu previst per actuar en aquests casos es fa amb una visió global.
Al parc hi ha d’haver sempre un mínim de sis bombers, però en èpoques com aquesta la dotació s’amplia. L’actuacó coordinada fa, a vegades, que des de Vilafranca surtin vehicles per reforçar altres territoris d’arreu de Catalunya. En concret a l’Alt Penedès el parc es fa càrrec de la seguretat de 25.000 hectàrees de bosc. Un bosc que cada vegada suposa més risc, amb l’alerta del que s’anomenen incendis de sisena generació.
A banda dels incendis forestals, a Vilafranca el parc de bombers fa front a una gran diversitat de serveis al llarg de l’any. El cap del parc en destaca però l’elevat nombre d’actuacions en accidents de trànsit greus, amb la confluència a la comarca de l’AP7, la N-340 i la carretera C-15.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: