Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creixen els problemes per trobar gel en ple estiu

L’arrel del problema recau en l’encariment en el preu del quilowatt que va limitar la producció de gel durant l’hivern

Restaurants, supermercats, benzineres i locals d’oci nocturn tenen molts problemes per trobar gel i poder fer front a l’alta demanda de glaçons en el que està sent un dels estius més calorosos de les últimes dècades.

Amb les altes temperatures ve de gust una beguda ben fresca, sovint acompanyada de gel, i els establiments de restauració es troben que no poden servir-ne perquè no en tenen, un problema que s’agreuja cap a mitjans i final de setmana, que és quan creix la demanda. L’arrel del problema recau en l’encariment en el preu del quilowatt que va limitar la producció de gel durant l’hivern.

Així, si es produïa menys gel, no s’havien d’utilitzar tantes càmeres frigorífiques per conservar-lo i, per tant, no s’havia de pagar una quantitat tant elevada per mantenir-lo, a causa de la crisi energètica que es viu actualment. Per això es va emmagatzemar menys gel i ara no n’hi ha perquè no se n’arriba a produir prou per l’alta demanda.
Així, tot i que els preus, de moment, es mantenen o han pujat de forma moderada, els establiments creuen que si la situació continua així hauran de repercutir el preu als clients perquè estan convençuts que comprar gel cada cop serà més car i complicat.

Els més perjudicats per aquesta manca de gel són els bars i restaurants, que es veuen obligats a limitar els glaçons que posen als clients i comenten que quan el gel arriba, a més, ho fa de molt qualitat.

L’increment del preu del plàstic és un altre dels motius de la manca de gel ja que és és l’únic material que pot transportar-lo i per tot plegat alguns supermercats ja han començat a limitar el nombre de bosses que pot comprar cada client.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: