Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació energètica dels habitatges a Vilafranca

Nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació energètica dels habitatges a Vilafranca

Els ajuts podran ser del 30% del cost de l’actuació i del 40% en el cas de comunitats de propietaris de 3 o més habitatges.

El tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i la regidora d’Habitatge i Medi Ambient, Lourdes Sànchez, han donat a conèixer aquest dimarts que l’Ajuntament de Vilafranca obrirà, el proper mes de setembre, una nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació i millora energètica d’habitatges i edificis d’habitatges de l’àmbit residencial (façanes, cobertes i tancaments).

Lourdes Sànchez explicava que l’Ajuntament de Vilafranca treballa en el marc del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) en què es fixa per al 2030 arribar a reduir un 40% les emissions de CO2.

La regidora ha explicat que a la convocatòria 2021 van ser un total de 74 habitatges els que es van poder beneficiar dels ajuts, distribuïts entre els diferents barris del municipi. Les accions que podien optar a subvenció eren les obres de millora de l’aïllament de l’envolvent de l’immoble: façana, coberta i la substitució de finestres i balconeres. “La partida municipal estava dotada amb 120.000€, que es va traduir en una inversió total de 535.000€. Això també és negoci i feina per als industrials del territori. Per aquesta nova convocatòria, s’ha previst igualment una assignació pressupostària de 120.000€”, ha dit Lourdes Sànchez.

En aquesta convocatòria i com a novetat, seran subvencionables les obres d’aquest tipus que es facin en locals ubicats a les plantes baixes amb activitat econòmica als carrers que estan sent objecte de renovació urbana en l’àmbit del PIICC, així com locals en planta baixa que siguin propietat i seu d’entitats i associacions del municipi.

La informació es podrà consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès https://seu.vilafranca.cat, a partir de la publicació de la convocatòria, prevista per a mitjans de setembre.

Els ajuts podran ser del 30% del cost de l’actuació i del 40% en el cas de comunitats de propietaris de 3 o més habitatges. El tràmit estarà obert fins a esgotar la partida corresponent i com a màxim fins al 31 de desembre de 2022.

La regidora d’Habitatge i Medi Ambient ha explicat que l’Oficina Local d’Habitatge serà finestreta única per a la ciutadania per poder-se informar d’aquesta convocatòria d’ajuts municipals i així com dels ajuts dels fons Next Generation de la Unió Europea.

“Tenim previst fer molta difusió tant a la ciutadania com als industrials per tal que vinguin a l’oficina i els puguem assessorar i ajudar a tramitar els ajuts”, ha declarat.

Es pot contactar amb l’OLH, presencialment al c/ Sant Pere, 3, a través del correu electrònic o al telèfon 938180654, de dilluns a divendres, de 9 a 14h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: