Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’onada de calor i les condicions del bosc reclamen màxima prudència per evitar incendis

El Departament d’Interior restringeix almenys fins dimarts vinent l’accés a nou massissos i parcs naturals per l’alt risc d’incendi.

La mesura s’ha adoptat després que la Direcció General d’Agents Rurals ha elevat el Pla Alfa de nivell 3 per a 275 municipis de 20 comarques, entre elles l’Alt Penedès.

El coordinador de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, Jordi Padrós, explica la importància de tancar l’accés als parcs en la situació que estem vivint.

Al Penedès preocupa especialment la zona del Garraf. El president de la federació d’ADF Penedès Garraf Ramon Torrents ho ha explicat a Ràdio Vilafranca i Penedès TV just després d’una reunió amb Bombers i Agents Rurals.

L’episodi de calor durarà almenys fins al dia 25, fet que reclama la màxima prudència per evitar els incendis forestals.

A la nostra zona, les Agrupacions de Defensa Forestal treballen intensament per evitar que qualsevol incendi es propagui perquè, tal i com estan els boscos, cal actuar ràpidament.

A l’Alt Penedès hi ha varis municipis en el nivell 3: Avinyonet, Castellet, Gelida, Olèrdola, Olesa, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní, Santa Margarida i els Monjos i Subirats.
A més de la restricció d’accessos a zones naturals i la suspensió d’activitats de lleure, en els municipis inclosos en el Pla Alfa també es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on es dormi i es limita la circulació motoritzada en el medi natural, exceptuant residents i activitats inajornables.

A Vilobí, per exemple, on organitzen un casal d’estiu i un estiu jove municipal, han hagut de reformular les activitats. Tenien un centenar de nois i nois fent una ruta per l’Alt Penedès en BTT i a peu i han suspès l’etapa d’aquest divendres.

Segons Interior, es farà seguiment de la situació durant tot el cap de setmana i dilluns es valorarà si és necessari prorrogar les mesures a partir de llavors o adoptar-ne d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: