Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’ajornament del correfoc de la festa major dels Monjos provoca protestes

L’ajornament del correfoc de la festa major dels Monjos provoca protestes

Des del Ball de Diables Spantus i el Drac han llençat el missatge “Prohibir no és la solució. Salvem la cultura del foc!” i han manifestat el seu malestar en diversos actes de la festa.

En un comunicat, l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos anunciava divendres que “d’acord amb les consultes fetes amb la Comissió de Festa Major i la colla de Diables Spantus i el Drac dels Monjos”, es va decidir divendres ajornar la celebració del Correfoc prevista pel vespre al municipi.

La decisió es va prendre després que entressin en vigor les normatives del Pla Alfa 3, en el qual s’inclou Santa Margarida i els Monjos, i que determina el màxim grau de perill d’incendi amb un nivell extrem de risc.

L’ajuntament va estar fent consultes tant amb el Departament d’Interior, com el de Cultura Popular de la Generalitat sobre la possibilitat de poder celebrar el correfoc, perquè es tracta d’una activitat en zona urbana i a més de 150 metres que zones arbrades, però, segons expliquen al comunicat, “malgrat que s’han fet diversos contactes, no ha estat possible determinar el buit normatiu que existeix en aquest aspecte”.

Des del Ball de Diables Spantus i el Drac han llençat el missatge “Prohibir no és la solució. Salvem la cultura del foc!” i han manifestat el seu malestar amb una pancarta que resava aquest lema en diversos actes de la festa major. La resta de balls populars els hi han donat suport i han cridat consignes com “Sense foc no és festa major” en el transcurs de les seves actuacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: