Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La nova temporada d’espectacles de Cal Bolet i l’Auditori s’iniciarà amb Jordi Casanovas

Es veuran un total de 7 espectacles de teatre i 7 de música, a més de 6 espectacles familiars

Aquest dimarts s’ha presentat en roda de premsa al Teatre Municipal Cal Bolet la nova programació d’espectacles professionals del teatre i l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès. A la roda de premsa hi ha estat presents el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, acompanyat del dramaturg i director de teatre Jordi Casanovas, el president de la Polifònica de Vilafranca, Joan Parellada, l’actor Dafnis Balduz i la presidenta i tresorera de La Xarxa de Vilafranca, Eva Calvo, així com els tècniques de Cultura, Carla Sanmartín i Teresa Latorre.

El regidor de Cultura anomenava els 4 trets principals de la nova temporada: qualitat, diversitat, transformació i aposta pel talent local. “Es tracta d’una oferta qualitativament i quantitativa generosa i amb presència de totes les disciplines: teatre, música, circ i dansa”, ha dit.

Es veuran un total de 7 espectacles de teatre i 7 de música, a més de 6 espectacles familiars. Un total d’una vintena d’espectacles per a un públic heterogeni que podrà optar per obres de gran format i per al gran públic amb la presència d’artistes com Juan Diego Botto i Emma Vilarasau en teatre o Blaumut en música, així com descobrir nous talents com els que desplegarà la comèdia argentina Solo llamé para decirte que te amo o el grup de fusió Las Karamba.

La programació començarà el 25 de setembre amb l’inici de gira de la nova obra del vilafranquí Jordi Casanovas, Immunitat, estrenada al Festival Grec tot just la setmana passada. Casanovas es mostrava il.lusionat de tornar a Cal Bolet i manifestava que Immunitat “qüestiona la gestió política i la democràcia i si podem arribar a entendre’ns amb algú que pensa totalment diferent de nosaltres”.

Enguany, el concert de Sant Esteve de la Polifònica de Vilafranca s’integra a la programació d’espectacles i serà l’inici de la celebració del 75è aniversari de la coral vilafranquina. Joan Parellada explicava que el concert constarà de tres parts. Una primera amb quatre obres creades expressament per al concert per quatre dones i que s’hi estrenaran, una segona amb obres de compositors romàntics i una tercera amb nadales, recordant que la Polifònica es va estrenar fa 75 anys com a Cor Nadalenc.

El públic familiar gaudirà d’una oferta molt diversa, que aplegarà màgia, dansa, música i clown els primers diumenges de mes d’octubre, novembre, desembre i febrer. Eva Calvo explicava que el 18 de setembre tindrà lloc la festa de presentació dels espectacles de la Xarxa.

Per la seva banda, Dafnis Balduz va explicar que l’obra de teatre que protagonitza amb Emma Vilarasau L’oreneta i que arribarà a Cal Bolet el 12 de gener, tracta sobre “l’empatia i de com ser més comprensius i tolerants amb els altres”. L’actor també lloava el fet que “a una vila com Vilafranca hi hagi aquesta preocupació perquè la cultura arribi a la ciutadania i hi hagi una oferta i uns índexs d’ocupació tan alts”.

Seguint l’aposta pel teatre adreçat al públic jove, Vilafranca formarà part d’un programa pilot elaborat pel Teatre Lliure que oferirà als alumnes de secundària de la Vila l’espectacle Síndrome de gel, dramatúrgia de Mohamad Bitari i Clàudia Cedó i idea i direcció de Xicu Masó, sobre la crisi migratòria complementat amb activitats paral·leles vinculades a la temàtica de l’obra i treballades conjuntament entre el Servei de Cultura i el Servei de Joventut.

Venda d’entrades i abonaments

La temporada s’iniciarà sense restriccions d’aforament i les entrades per a tots els espectacles de la temporada ja estan a la venda per Internet i es vendran anticipadament a taquilla dijous 14 i divendres 15 de juliol de 18h a 20h i tots els dijous no festius en el mateix horari a partir del 15 de setembre.

Cal destacar també la possibilitat d’adquirir els abonaments Vine 2, Vine 4, Vine 10, Vine Jove i Vine Camerata que permeten accedir als espectacles amb interessants descomptes, a banda dels habituals per a gent gran, usuaris amb carnet de biblioteca, etc.

Per consultar els continguts complets de la nova temporada i comprar entrades, cal adreçar-se a: https://espectacles.vilafranca.cat

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: