Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La calor extrema obliga a intensificar la vigilància i a prendre mesures extraordinàries

La Federació d’ADF Penedès Garraf ha intensificat els patrullatges durant tot el cap de setmana.

Avinyonet del Penedès, Castellet i la Gornal, Gelida, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos i Subirats són els municipis de l’Alt Penedès que es troben encara en nivell 3 del Pla Alfa per l’elevat risc d’incendi.

A la nostra comarca, a més, conflueixen tres parcs naturals, el d’Olèrdola, el del Foix i el del Garraf, i tots tres es troben en nivell 3 del Pla Alfa. Per tant, s’ha demanat a la població en general extremar les precaucions en el medi natural i evitar al màxim les sortides en aquests espais.

La Federació d’ADF Penedès Garraf ha intensificat els patrullatges durant tot el cap de setmana. Una de les intervencions que han hagut de fer ha estat al terme municipal de Vilafranca, al camí Fariner, on es va incendiar un magatzem i van cremar pneumàtics i aparells electrònics. El local acollia una granja de criptomonedes, que és un espai que alberga computadores dedicades a l’extracció d’aquest tipus de moneda virtual i que no és, en sí mateixa, una activitat il·lícita.

A l’incendi hi van intervenir, a més dels ADF, quatre vehicles de bombers, policia local i Mossos d’Esquadra, que ara s’encarreguen de les diligències del cas.

Més enllà del risc d’incendi, Vilafranca té activat el protocol per onada de calor, que ha implicat l’obertura durant el cap de setmana dels casals de gent gran del Tívoli i L’Espirall com a refugis climàtics.

Al de l’Espirall s’hi va organitzar dissabte a la tarda, mentre al carrer hi havia temperatures rècord, un berenar i ball per suportar una mica millor l’onada de calor. Mercedes Resino és la presidenta del Casal.

Durant el cap de setmana, molta gent ha optat per refrescar-se a les piscines municipals per suportar millor temperatures màximes que no han baixat dels 35 graus. És el cas de la gent que va omplir dissabte al matí la piscina de Vilobí.

D’altra banda, el fum i l’olor de cremat del gran incendi forestal del Pont de Vilomara s’ha notat també al Penedès, com mostren aquestes imatges enregistrades aquest diumenge a la tarda, també des de Vilobí.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: