Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds estrenen el 3 de 8 amb agulla a Mataró, preparant la cita de Vilanova

Els vilafranquins van acompanyar el 3d8 amb agulla del 3 i 4d9f i del pilar de 7 amb folre

Els Verds actuaven diumenge al midia en la diada de Les Santes, a Mataró, una diada sempre exigent i que aquest any es veia agreujada per una forta calor que dificultava encara més l’actuació.

En aquest marc, i en una temporada de la repressa que està servint també per tal que les colles vagin recuperant el ritme després de dos anys sense actuacions, els Castellers de Vilafranca van tornar a mostrar que són una de les colles que està més en forma.

Van iniciar la seva actuació amb el 4 de 9 amb folre, per donar pas en segona ronda a l’estrena del 3 de 8 amb agulla, un castell que pot tenir un pis més ben aviat. En tercera ronda arriavaba un nou 3 de 9 amb folre i els Castellers de Vilafranca tancaven la seva participació a Les Santes amb el pilar de 7 amb folre. En acabar la diada, Sisco Benet, cap de colla dels Verds, es mostrava satisfet de la feina feta.

Benet remarcava que per a totes les colles està sent una temporada complicada, en que costa arrossegar camises a les actuacions, i on cal anar també amb mola cura per no forçar la màquina més del necessari. Així, apuntava que els castells que s’havien vist diumenge al migdia a plaça eren els que estaven a l’abats en aquest moment.

Al costat del Castellers de Vilafranca hi actuava la colla local dels Capgrossos, en una diada anímicament complicada ja que al mateix matí es coneixia la mort d’un dels membres de la colla. Els Capgrossos van estrenar el 3 de 8, castell que va quedar en carregat, i que van acmpanyar del 4 de 8 i el 5 de 7. Hi eren a plaça també els Minyons de Terrassa, que van estrenar el 4 de 9 amb folre, van seguir amb el 3 de 9 amb folre i van acabar amb el 5 de 8.

Els Castellers de Vilafranca tenen ja aquestes properes setmanes jornades importants tot just abans de Sant Fèlix. La primera cita és dissabte a la tarda a Vilanova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: