Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El servei comarcal d’habitatge tramita 750 sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer

El servei comarcal d’habitatge tramita 750 sol·licituds d’ajuts per al pagament del lloguer

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha informat sobre aquests ajuts i ha tramitat les sol·licituds davant l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat. En total han estat 750.

La Generalitat convoca aquests ajuts per facilitar l’accés a l’habitatge de lloguer i per afavorir la permanència en règim de lloguer. Enguany hi ha hagut 3 convocatòries diferenciades per col·lectius d’edat: joves de 18 a 36 anys, persones de més de 36 anys i persones grans.

Entre altres funcions, el Servei d’Habitatge del Consell Comarcal assessora els llogaters i propietaris sobre altres línies d’ajut i sobre qualsevol tema relacionat amb el lloguer.

La darrera novetat informativa en matèria de lloguer ha estat la limitació de l’actualització de la renda mensual: si el contracte de lloguer preveu l’actualització segons l’IPC, el Decret-Llei del Govern espanyol sobre mesures per fer front a la crisi generada per la guerra d’Ucraïna estableix un topall del 2% fins al 31 de desembre de 2022. Això vol dir que un contracte amb una renda de 500 euros mensuals que complexi l’anualitat abans de final d’any, com a màxim podrà tenir un increment de 10 euros mensuals. Aplicant l’IPC, l’increment hauria pogut arribar a 50 euros mensuals. Si el contracte no inclou una clàusula d’actualització de la renda, no es podrà incrementar el preu.

Tota la informació i les dades de contacte del Servei Comarcal d’Habitatge es poden consultar a www.ccapenedes.cat/habitatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: