Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PIICC tindrà continuïtat amb una nova tongada d’actuacions

S’està treballant en un nou paquet de projectes de renovació que hauran de ser incorporats al pressupost municipal de 2023 i següents.

En aquests moments estan en marxa els projectes inclosos en el Pla d’Intervenció d’Integral al Centre i el C/ Comerç – PIICC, com el del carrer de Sant Julià, el carrer Carme o el carrer Banys. En una roda de premsa, el regidor d’Urbanisme Francisco Romero, ha explicat les previsions de finalització de les obres i d’inici de nous projectes. El regidor ha recordat que el PIICC, amb tots els seus vessants, suposa un inversió a Vilafranca de gairebé 9 milions d’euros, cofinançada en un 40%. Romero ha fet èmfasi en la importància de les substitucions del clavegueram per assegurar que no hi hagi pèrdues cap al subsol i posar una instal·lació més eficient en les zones més antigues. Però també ha volgut destacar l’envergadura del pla, que acabarà reurbanitzant 10 carrers.

Entre els carrers que finalitzaran més aviat les obres d’urbanització hi ha el carrer Carme, que hauria d’estar al màxim d’enllestit per l’inici del curs escolar. Pel que fa al projecte Lluna – Pl. Puigmoltó – Sant Jocund, la previsió és que arribi al seu final al gener de 2023. D’altra banda, es preveu la finalització al mes de setembre del projecte del carrer Banys, on les obres també estan avançades. El projecte més important del PIICC, el carrer Comerç, també està avançant segons les previsions i està previst que completi les obres de reurbanització a final d’any.

Amb una previsió similar està planificat que acabin els treballs d’un altre projecte iniciat més recentment com és el carrer Sant Julià i la vorera dels números parells del carrer General Prim.

El regidor d’Urbanisme ha explicat la voluntat del govern municipal de seguir impulsant la renovació de la ciutat. En aquest sentit ja s’està treballant en un nou paquet de projectes de renovació que hauran de ser incorporats al pressupost municipal de 2023 i següents.

El regidor ha aprofitat la compareixença per anunciar també l’inici imminent de dos projectes amb important impacte als barris del Poble Nou i a la Girada. El primer i que s’iniciarà la setmana vinent és el carrer Tossa de Mar, que es reurbanitzarà en la seva totalitat, des del l’avinguda de Tarragona fins al passeig Rafael Soler. Un altre projecte del PIICC que és imminent és la nova urbanització del tram inicial de la rambla de la Girada que començarà obres la primera quinzena d’agost amb una durada prevista d’uns 6 mesos. Un darrer projecte en l’àmbit de l’edificació és la reforma de l’antic edifici d’urgències de l’antic hospital, al carrer Vidal, per acollir 12 allotjaments temporals. En aquest cas les obres començaran al mes de setembre i tenen una durada prevista d’un any i mig aproximadament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: