Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xerrada per parlar sobre la nova llei de recolzament a les persones amb discapacitat

La regidoria d’Igualtat i la Comissió Municipal pel Benestar van oferir aquesta sessió informativa, amb el títol ‘Els drets de les persones amb discapacitats’ per informar de la nova normativa.

Les persones amb discapacitat poden requerir de suports i ajuts per a l’exercici de la seva capacitat jurídica o el que és el mateix, pel gaudi autònom i lliure de drets i responsabilitats. Afavorir l’ús de les figures legals de suport i deixar enrere l’actual situació, en què la solució recurrent acaba sent la declaració d’incapacitat i la conseqüent pèrdua de drets, són els principals objectius de la Llei 8/2021, anomenada de reforma de la legislació civil i processal pel recolzament de les persones amb discapacitat. Com apunta la regidor d’Igualtat, Montse Arroyo, aquesta nova legislació ha despertat força dubtes entre les famílies, que es volien posar sobre la taula amb aquesta xerrada.

Patrícia Mestre, advocada del Servei SIAD de l’Ajuntament de Vilafranca i membre de l’Associació de Dones juristes; Pablo Malfaz, coordinador del Àrea Social del Servei tutelar ‘Amb tu’ i Coordinador del Servei d’Orientació i Informació de la Fundació Salut i Comunitat; i Gemma Martí, coordinadora de l’Àrea Jurídica del Servei tutelar ‘Amb tu’ van comentar la llei i respondre els dubtes dels assistents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: