Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xènia Benach i Pol Retamal, campions d’Espanya de 100m tanques i 200m llisos

Retamal va aconseguir la mínima per participar a l’Europeu del mes d’agost, mentre Benach es va quedar a només 1 centèsima

L’atletisme penedesenc està d’enhorabona. Aquest diumenge els atletes locals Xènia Benach i Pol Retamal es proclamaven campions d’Espanya al campionat celebrat a la localitat malaguenya de Nerja aquest cap de setmana.

La tanquista vilafranquina es penjava la medalla d’or dels 100m tanques al completar una cursa en què va volar sobre el tartà, aturant el crono en un temps de 12.94: rècord de Catalunya inclòs, que suposa la sisena millor marca espanyola de tots els temps, i la segona millor en categoria sots 23. Un temps invalidat pel vent, i que deixa a la penedesenca a una centèsima de la mínima per l’Europeu del proper mes d’agost a Munic. Una mínima que té a tocar.

Després del primer èxit penedesenc del migdia, a la tarda el martinenc Pol Retamal es coronava com a nou campió d’Espanya de 200m llisos. Un Retamal que va fer valdre la seva condició de favorit i va creuar la meta amb un temps de 20.28. Amb aquesta marca l’atleta obté el bitllet pel Campionat d’Europa i es queda a quatre centèsimes de la mínima pel Mundial.

Un cap de setmana rodó per tots dos atletes, encara de categoria sots-23, però que ja són tota una realitat a nivell absolut. Amb Retamal ja classificat, Benach intentarà assolir la mínima pel campionat d’Europa, que se celebrarà a Munic, del 15 al 21 d’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: