Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un documental remarca la rellevància del Pla Barenys, el primer pla d’urbanisme de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca, l’Institut d’Estudis Penedesencs i VINSEUM integren una Comissió per commemorar els 90 anys de la proclamació de la II República.

La constitució d’aquesta comissió i l’encàrrec per vetllar per les activitats derivades provenen de dues mocions aprovades per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament de Vilafranca. En el programa d’activitats que la comissió va planificar per posar en valor els avenços en justícia social, en el món intel·lectual i de la cultura que va aportar aquest període i havia la realització d’un documental sobre el Pla Barenys.
L’abril de l’any 1933, l’Ajuntament de Vilafranca va convocar un concurs per a la confecció del Pla d’eixamplament de la vila. El concurs el va guanyar l’arquitecte Josep M. Barenys amb una proposta que transcendia l’encàrrec inicial. La guerra civil va estrucar el seu desenvolpament però va deixar petjada.
A més del documental la comissió ha organitzat altres actes.
En els darrers mesos Penedès TV ha treballat intensament en la realització d’aquest programa i ja s’ha presentat als membres de la comissió. El director de Penedès TV, Joan Beumala, ha explicat que es tracta d’un relat que va al fons del contingut però que és presenta de forma atractiva per a l’espectador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: