Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Barraca organitza una Revetlla popular amb concerts i una gran foguera a la Girada

La Barraca de Vilafranca organitza per tercer cop consecutiu una revetlla de Sant Joan popular, oberta a tota la gent de la vila que hi vulgui participar.

En aquesta edició la Revetlla se celebrarà a la rambla de la Generalitat de la Girada, on des de tres quarts de vuit del vespre de la tarda, hi haurà activitats programades per a tots els públics. Jocs de fusta per la canalla, sopar popular “de dur-ho” i concerts amb el grup de folk empordanès Biterna i el grup de rock vilafranquí A Pressió i els PDs Partisano i Totiakko per acabar la festa, seran els plats forts de la vetllada.
Com a novetat La Barraca encendrà una gran foguera a la rambla de la Generalitat amb la Flama del Canigó, que arribarà a Vilafranca portada des del cim del Canigó. L’encarregada de recollir la Flama a la plaça de la Vila, portar-la fins la Girada i encendre la foguera, serà l’organització juvenil Arran. Un cop allà, militants d’Arran oferiran un parlament per reivindicar la construcció nacional dels Països Catalans, la llengua i la cultura catalana, mentre sonen els himnes La Muixeranga, La Balanguera i Els Segadors, a càrrec de Filibusters. Com en les edicions anteriors, el sopar popular consistirà amb allò que cadascú es porti de casa. L’espai comptarà amb taules i cadires pels grups que hi assisteixin i també hi haurà una barra autogestionada pels organitzadors de la Revetlla. Amb els beneficis obtinguts a la barra es finançarà la festa.
Després de celebrar les edicions anteriors de la Revetlla popular al parc del Tívoli i a l’IES Milà i Fontanals, l’ubicació d’aquest any respon a la voluntat de La Barraca de recórrer els barris de Vilafranca i així, apropar la cultura popular i els espais comunitaris a tots els racons de la Vila.
Finalment, La Barraca, que enguany pretén consolidar l’esdeveniment, celebra que es pugui dur a terme per tercer cop consecutiu aquesta Revetlla Popular i destaquen la importància de voler mantenir “la Vila viva” durant els anys de pandèmia. En aquest sentit, els organitzadors reivindiquen l’ús i l’accés a l’espai públic, que cada cop es troba més limitat i privatitzat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: