Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Èxit de participació al Premi de Composició per a piano M. Dolors Calvet i Prat

La setena edició del premi de composició per a piano ha apostat un any més per la pedagogia per a piano de nivells inicial i elemental

El premi va néixer amb la finalitat d’estimular la creació musical contemporània i el repertori per a piano. És convocat per l’Ajuntament de Vilafranca, Vinseum i la família de Maria Dolors Calvet i Prats, concertista de piano i pedagoga vilafranquina que dóna nom a l’escola municipal de música de la capital de l’Alt Penedès.

El certamen bianual ha rebut aquest 2022 vint i dues propostes i ha repartit una menció honorífica, a més del guanyador. L’Osonenc Jordi Domènech Subirana, guanyador de l’edició d’enguany amb l’obra Piano Feres, ha apostat per fomentar el treball col·lectiu i artístic en totes les seves varietats.

Membres de l’organització es mostren satisfets per la participació, tan a nivell quantitatiu, ja que hi han participat més obres que en edicions anteriors, com a nivell qualitatiu. El jurat destaca el nivell musical de les obres, i ha repartit una menció honorífica a Jordi González.

Durant dècades, M. Dolors Calvet va fer possible l’educació musical de molts vilafranquins i vilafranquines i va lluitar per la creació de l’actual Escola Municipal de Música. La seva filla, Imma Herrera, va impulsar la creació del premi per recordar-la quan, l’any 2007, va fer 100 anys del seu naixement.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: