Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC posa la nova biblioteca com a objectiu per exercir la capitalitat de Vilafranca

Els republicans consideren que Vilafranca ha estat perdent aquest darrers anys oportunitats per exercir aquesta capitalitat, i el cas de la biblioteca n’és un exemple.

Els regidors republicans explicaven que l’oferta de serveis sanitaris, educatius, comercials, administratius i culturals són alguns dels factors que converteixen una ciutat en centre d’atracció supramunicipal. Aquesta centralitat i capitalitat és un dels elements que consideren que cal reforçar i apunten que en els últims anys s’ha deixat de fer a causa de la manca de voluntat del govern local.

Des d’ERC s’apunta que Vilafranca necessita de forma urgent una segona biblioteca, ja que el dia a dia demostra que la Torras i Bages s’ha quedat petita. El Pla de Biblioteques i Lectura Pública a Vilafranca, aprovat pel Ple l’octubre de 2018, contempla també la necessitat d’aquest segon equipament, sense descartar l’ampliació de la Torras i Bages.

Pere Sàbat destacava que presentaran un moció en aquest sentit en el proper ple, i preparen un pla per una capitalitat i lideratge comarcal de Vilafranca que presentaran aviat.

Els republicans han recordat també que la Generalitat ofereix subvencions per ampliacions o noves biblioteques, i que partint de la seva cobertura comarcal, s’hauria d’arribar a acords també amb el Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: