Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres de la C-15 entren en una fase més complexa a Vilafranca i el seu entorn proper

L’Eix Diagonal està format per les carreteres C-15 i C-37 i uneix Vilanova i la Geltrú amb Manresa, tot connectant el Garraf, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Bages.

Les obres de millora de la funcionalitat i la seguretat viària de l’Eix Diagonal en el tram entre Vilafranca i Igualada continuen. Des de fa unes setmanes, els treballs han entrat en una fase més complexa en la seva execució al terme municipal de Vilafranca i el seu entorn més proper. A la rotonda dels Cinc ponts, l’accés a la C-15 en direcció a Vilanova està tallat i s’hi ha d’arribar des de l’accés del barri del Molí d’en Rovira. D’altra banda, a la rotonda de la carretera de Sant Sadurní, la C-243a, els treballs d’ampliació de la via també provoquen que hi hagi menys espai per a la circulació de vehicles que s’incorporen a la C-15.

El planejament de les obres ha prioritzat no interrompre en cap moment la circulació principal de la via.

Recordem que aquesta obra, promoguda per la Generalitat, inclou actuacions valorades en 79 milions d’euros, amb la construcció d’un tercer carril, la instal·lació d’un separador central i el desdoblament d’un tram com a principals millores.

Entre Vilafranca i Capellades, un tram de 21,5 km, la carretera ha de passar a ser un 2+1, per tant es guanya un carril que en alguns trams és en un sentit i en altres trams, en l’altre. Els dos sentits de la circulació estaran separats per una barrera física, de manera que s’evitarà el risc de patir un xoc frontal o frontolateral.

Les obres de la C-15 van arrencar a l’octubre del 2021 i tenen un termini de 24 mesos. L’Eix Diagonal està format per les carreteres C-15 i C-37 i uneix Vilanova i la Geltrú amb Manresa, tot connectant el Garraf, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Bages.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: