Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cicles formatius a la comarca continuen adaptant-se a les necessitats del territori

Una proposta formativa, la dels cicles, que any a any va augmentant la demanda de places i que ha guanyat pes com a opció per continuar els estudis per a molts nois i noies de la comarca.

El curs vinent els ensenyaments professionals a la comarca seguiran oferint una educació variada però que, a més, presentarà diverses novetats per continuar adaptant-se a les necessitat socials i empresarials del moment a l’Alt Penedès. Per exemple un Pla de Formació Inicial d’Auxiliar d’Instal·lacions Elèctriques en Edificis que completarà l’oferta en FP de la branca industrial que podrà tenir continuïtat amb cicles de grau superior.

Una de les novetats en la formació professional de grau superior, és la nova titulació del cicle de mecatrònica industrial. Aquest cicle s’impartirà a partir del setembre a l’Institut Alt Penedès de Vilafranca, com explica el seu director Carles Rull, en substitució del cicle superior de programació de la producció en fabricació mecànica.

La nova proposta de formació pretén qualificar als estudiants per a l’ocupació d’un perfil professional molt demandat a la comarca. Carles Rull reivindica noves ofertes formatives.

Al llarg dels últims anys ha augmentat la demanda d’alumnes per realitzar cicles formatius, com per exemple els que s’ofereixen també des de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. És el cas de l’Oriol Rodríguez, alumne del cicle superior d’Enoturisme, que explica que després de batxillerat va optar per fer uns estudis més pràctics.

L’auge en inscrits a cicles formatius es deu en gran mesura a la tasca d’orientació dels centres per mostrar que en el món de la formació hi ha molts camins. Des del Siaj, la tècnica Núria Mallofré remarca que és important poder oferir la màxima informació tant als alumnes com a les famílies per tal de poder triar la millor opció.

Aquesta aposta per ampliar els punts d’informació i l’explicació de les diferents ofertes que hi ha als centres d’ensenyament també és una prioritat per la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca Xell Montserrat. Recorda que ja s’ha activat fa temps la Taula de Formació Professionalitzadora amb els centres i empreses del territori i des d’on s’han fet moltes demandes a la Generalitat per ampliar l’oferta formativa al Penedès.

Montserrat referma també aquesta tendència a l’alça en la demanda per cursar cilces formatius, i insisteix en que cal que aquests cada cop s’ajustin més a les necessitats del teixit productiu i empresarial de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: