Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els casaments es reactiven amb l’aixecament de les restriccions i l’arribada del bon temps

Finalment s’ha recuperat la normalitat, tot i que hi ha una mica de coll d’ampolla en ajuntar-se celebracions ajornades els anys 2020 i 2021 amb les del 2022.

A l’Ajuntament de Vilafranca, l’any 2019 s’hi van casar 63 parelles. L’any 2020, quan va irrompre el coronavirus en les nostres vides, el número de celebracions es va reduir a 43. Però l’any 2021, malgrat que encara hi havia restriccions relacionades amb la pandèmia, es van arribar a fer 73 casaments. Per aquest 2022 ja hi ha 63 casaments previstos.
Aureli Ruiz és el regidor de Serveis Centrals.

L’Ajuntament celebra els casaments en divendres i dissabtes i és durant la primavera i l’estiu quan es concentra la gran majoria de celebracions.

A l’església també s’han recuperat les dades d’abans de la Covid-19. L’any 2020 només es van casar 5 parelles a les esglésies de Vilafranca. Al 2021 en van ser 11 i aquest 2022 ja s’ha recuperat el pols habitual, amb entre 15 i 25 bodes anuals, com explica el rector de Santa Maria, Mossèn Xavier Aymerich.

On s’està acumulant la feina amb l’aixecament definitiu de les restriccions i l’arribada del bon temps és a totes les empreses que ofereixen serveis per a aquest tipus d’esdeveniments. És el cas del Grup Cal Blay, que ara té a l’agenda entre 6 i 8 bodes cada dissabte: unes 40 al mes de juny i unes 50 al juliol. El seu director general, Santi Carda, explica que van molt plens perquè algunes empreses no han resistit a la pandèmia i perquè s’acumulen celebracions ajornades els anys 2020 i 2021 amb les noves que entren aquest 2022. El problema és que les matèries primeres s’han encarit i que costa molt trobar treballadors.

La falta de personal és un dels aspectes que més està preocupant en aquests moments.

També fotògrafs com el Santi Cabezas, de Nou Enfoc, constaten l’acumulació de celebracions que s’està produint ja aquesta primavera.

Com molts altres professionals, els fotògrafs d’esdeveniments van patir molt durament la crisi de la Covid-19. Cabezas comenta que l’any 2020 van facturar només un 8% del que preveien.

El que ens expliquen des de Nou Enfoc és que sembla que ara hi ha moltes ganes de celebrar i recuperar el temps perdut. Una sensació que poden captar amb les seves fotografies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: