Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els alumnes de l’Escola Sant Josep de Sant Sadurní posaran els riscos del tabac ‘al descobert’

Els alumnes de l’Escola Sant Josep de Sant Sadurní posaran els riscos del tabac ‘al descobert’

L’exposició es pot visitar en aquesta escola de Sant Sadurní fins el 17 de maig, i s’acompanya de material informatiu de cara a la prevenció del tabaquisme

A partir d’aquest dimarts,3 de maig, i fins al 17 d’aquest mes, es podrà visitar en aquesta escola de Sant Sadurní l’exposició itinerant de la Diputació ‘El tabac al descobert’, que té com a objectiu la prevenció del tabaquisme.

La mostra va adreçada a nois i noies de primer cicle d’ESO, d’entre 12 i 14 anys, edat en què molts n’inicien el consum, i al jovent d’edats immediatament anteriors al moment de màxim risc. Dades recents informen que l’edat mitjana d’inici del consum de tabac és als 13,5 anys.

El propòsit d’aquesta iniciativa és evitar o, si més no, ajornar l’experimentació amb el tabac. Es pretén generar actituds contràries al consum de tabac i refermar la posició dels joves que no hagin fumat mai. L’exposició consta de 10 plafons de temàtiques diverses, que es complementen amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta guia proporciona contingut teòric que es pot aportar als alumnes abans de la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l’alumnat a partir de la mostra.

Acabat el recorregut, els assistents poden participar en el joc ‘I tu què en saps? Juga i descobreix-ho’, on hauran de decidir si l’enunciat que se’ls proposa és veritat o mentida. ‘El tabac al descobert’ també disposa d’una pàgina web des d’on es pot descarregar material elaborat per ajudar a generar debat entre els alumnes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: