Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Programa CuEmE tancarà l’11a edició el 3 de juny amb un mercat de la rambla de Sant Francesc

El Programa CuEmE tancarà l’11a edició el 3 de juny amb un mercat de la rambla de Sant Francesc

Les escoles participants en aquesta edició mostraran a la Rambla de Sant Francesc la tasca que han estat fent durant tot el curs, i oferiran els seus productes.

El proper divendres 3 de juny se celebrarà el mercat de cooperatives escolars que tancarà l’edició del curs 2021-2022 del Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) que, a través de la creació de cooperatives, vol acostar els infants de primària als aprenentatges i valors associats a l’emprenedoria.

Enguany participen en el programa les escoles Baltà i Elias, Estalella i Graells, Montagut, Pau Boada, Sant Josep i Vedruna-Sant Elies. Són 11 cooperatives amb la participació d’un total de 283 alumnes. Al mercat, de 5 a 7 de la tarda a la rambla de Sant Francesc, les cooperatives podran vendre els productes que han elaborat al llarg de tot el curs escolar, i posar en pràctica els aprenentatges i les habilitats adquirides.

El CuEmE és un programa de la Diputació, impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca, que ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè els alumnes constitueixin i gestionin la seva pròpia empresa, amb la forma jurídica de cooperativa. D’aquesta manera, els nens i nenes aprenen les competències vinculades a l’emprenedoria, als valors de la responsabilitat social, i a la vegada aprofundeixen en coneixements matemàtics, lingüístics, digitals, culturals i artístics del currículum escolar.

Els beneficis obtinguts amb la venda de productes es destinaran a amortitzar la inversió simbòlica que cada infant ha fet per poder crear la cooperativa. Així mateix, un percentatge es destinarà a una entitat social del territori, reforçant també, el valor de la solidaritat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: