Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès referma la seva aposta pel cicloturisme

Amb l’acte ‘Penedès360 i l’aposta pel cicloturisme al Penedès’, que tenia lloc dimecres al Vinseum, el Penedès referma el seu potencial turístic a través del món de la bicicleta.

Les característiques del nostre territori, amb mar, muntanya i plana, el paisatge vitivinícola i la proximitat amb Barcelona i Tarragona són elements clau en aquesta aposta.

El Penedès360 va néixer amb una proposta de tres rutes circulars que combinaven el senderisme i el cicloturisme i que es va presentar oficialment a Torrelles de Foix l’estiu del 2016. Ara, el projecte ha estat renovat amb una nova proposta 100% ciclable, nous suports promocionals i experiències. La ruta permet que els turistes s’apropin al mar, pedalin entre vinyes i s’enfilin dalt la muntanya per conèixer el Penedès en la seva amplitud. I ho fa a través de diverses rutes, per etapes i circulars, accessibles, que s’han adaptat per a cada modalitat de bicicleta i que permeten descobrir el territori i tots els seus secrets.

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya Marta Domènech creu que Penedès360 respon a tots els reptes actuals: el respecte pel medi ambient, la sostenibilitat i la digitalització, a més de cohesionar el territori.

Domènech destaca el potencial del Penedès i el fet que hi ha una base consolidada d’empreses, col·lectius i institucions que hi creuen.

Per la seva part, el president del Consorci de Promoció Turística del Penedès Ramon Riera destaca que el caràcter turístic del Penedès s’està consolidant, diversificant i creixent, malgrat el parèntesi obligat que ha suposat la pandèmia.

Penedès360 i la mobilitat dels seus usuaris genera noves oportunitats per les empreses turístiques, incorporant oferta d’allotjaments i serveis que per al ciclista com lloguer de bicicletes, rutes guiades i propostes a mida. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, remarca la importància de creure en les possibilitats del territori.

Totes aquestes qüestions, així com els detalls de la nova proposta han estat presentats a l’acte que tenia lloc ahir al vespre a Vinseum sota el títol ‘Penedès360 i l’aposta pel cicloturisme al Penedès’.

En acabar l’acte, els assistents van poder fer un tast en bicicleta per desplaçar-se fins a l’Alberg Municipal de Vilafranca, on es va preparar una jornada de portes obertes per conèixer l’oferta de Bed & Bike que acaba d’estrenar per a cicloturistes.

El regidor de Joventut Miquel Medialdea ha presentat aquesta novetat recentment en una roda de premsa a l’alberg.

Amb Penedès360 es dóna forma i s’integra tota una realitat al voltant de la bicicleta i el cicloturisme que inclou multitud de projectes, com aquest del Bed & Bike de l’alberg vilafranquí.

Penedès360 també serveix per endreçar els camins i l’oferta que ja existia al territori, oferint així una destinació cicloturista competitiva, com va destacar la regidora de Turisme de Vilafranca Dolors Rius en el transcurs de l’acte celebrat ahir.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: