Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El bus urbà adapta els seus recorreguts per oferir una millor cobertura a tots els barris

El bus urbà de Vilafranca oferirà ara també entre setmana la possibilitat de sol·licitar a demanda dues parades amb la voluntat de fer el transport més sostenible.

Aquestes millores s’aplicaran a partir del proper dimarts 24 de maig i segueixen la línia que estableix el Pla de Mobilitat de Vilafranca de fomentar l’ús del transport públic i d’incorporar millores en el funcionament del servei municipal de bus.

El regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz, presentava dimarts les millores en el servei recordant que les dues línies del bus urbà L1 i L2 cobreixen tota la Vila en sentit horari i antihorari.

Parlava per exemple de la Zona Esportiva, on recentment han finalitzat les obres de construcció de les andanes i la col·locació de dues marquesines. Aquest any s’invertiran 60.000 euros en millores a les parades de bus i en breu s’equiparam amb dues marquesines més les noves parades de l’avinguda Barcelona/Pont del Carril.

Una altra millora que s’ha presentar és l’equipament de 10 parades amb tòtems informatius, que funcionen amb energia solar, que avisen en temps real del pas del bus següent.

Aureli Ruiz també ha desvetllat la novetat del servei CridaBus, que servirà per donar cobertura a dues parades concretes dels recorreguts de les línies 1 i 2, a la Residència Mare Ràfols i a l’avinguda de Tarragona amb avinguda del Vendrell.

Per sol·licitar el pas del bus per aquestes dues parades, caldrà enviar un SMS al tel. 644 342 382 detallant el número de parada, un guió i l’horari de pas previst a la parada. Aquest missatge s’ha d’enviar entre 20 i 5 minuts abans de l’hora de pas prevista en la parada que se sol·licita.

Cal recordar que els diumenges i festius ja funciona des del mes d’agost passat el PasBus o servei a la demanda. La peculiaritat del servei és que requereix d’una reserva prèvia de la persona usuària perquè es realitzin les expedicions. El regidor ha posat de relleu que tant el CridaBus com el PasBus suposen una optimització i millora de l’eficiència del servei, ja que tan sols s’activa en el moment que les persones usuàries el necessiten. D’aquesta manera, s’eviten despeses i emissions de CO2 a l’atmosfera.

Finalment, s’ha editat un plànol desplegable amb els nous horaris de pas i recorreguts de les dues línies .

Actualment el bus urbà de Vilafranca està recuperant usuaris després de la pandèmia i compta amb uns 6.000 usuaris mensuals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: