Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
5d8 i pilar de 7f dels Verds i 4de7a dels Xicots, grans castells a la Diada de Fires

5d8 i pilar de 7f dels Verds i 4de7a dels Xicots, grans castells a la Diada de Fires

Les dues colles locals han ofert una diada àgil i amb construccions d’estrena destacades.

Els Castellers de Vilafranca han ofert una diada de gran nivell, poc imaginable dues setmanes enrere. en una jornada en la que destaquen les estrenes del 5de8 i del pilar de 7 folrat. Els Verds han arrencat amb el 4de8 amb l’agulla, que s’ha mostrat molt més solvent. A la segona ronda han estrenat la torre de 8 que s’ha hagut de lluitar molt per assolir la descarregada. A tercera ronda han plantejat el 5de8, un castell que no és habitual per la colla en general i menys a l’inici de la temporada i que han plantat amb molta solvència. És el primer 5de8 que es veu a Catalunya des del 2019 i el primer de la colla des del 2018. La diada es plantejava a l’antiga, però el fet que la colla Jove de Vilafranca hagi renunciat a participar-hi ha facilitat que es poguessin veure les construccions ronda a ronda i també ha premés que els Verds fessin un quart castell abans dels pilars. Han fet un 7de7 en quarta ronda que ha servit per l’estrena a plaça de molts castellers i castelleres. Els de camisa verda han completat una magnífica dida amb el pilar de 7 amb folre, que ha tingut una estrebada delicada però que després de l’aleta s’ha refte i descarregat.
Per la seva banda els Xicots han viscut també una bona diada de Fires. Han començat amb dos castells que dominen perfecteament, els 3 i 4 de 7, i han estrenat aquesta temporada el 4 de 7 amb l’agulla

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: