Dissabte, 4 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’activitat turística recupera els nivells prepandèmia aquesta Setmana Santa

Els allotjaments de turisme rural de la comarca registren xifres d’ocupació molt altes i preveuen un bon estiu amb el retorn definitiu dels visitants estrangers.

L’Associació de Masies del Penedès revela que està sent una Setmana Santa molt bona pels allotjaments turístics de la zona, amb un 95% d’ocupació els dies festius i 80% d’ocupació entre setmana. A més, preveuen un estiu amb moltes reserves. Ho explica la tresorera de l’associació Sílvia Vinyarta, que és també responsable de Can Pascol a Pontons.

També apunten que, a diferència de l’estiu passat, ha tornat el públic estranger al Penedès.

Un dels principals atractius de casa nostra són les propostes enoturístiques. Cada cop són més els cellers que opten per oferir experiències vinculades amb la cultura del vi. Un d’ells, Nadal Wines. El seu gerent, Xavier Nadal, també certifica que s’està arribant a nivells d’abans de la pandèmia. Tenen la Setmana Santa plena i encaren també l’estiu de manera esperançadora.

Més enllà de les activitats enoturístiques habituals, aquesta Setmana Santa des de la Nadal Wines ofereixen al visitant noves propostes com l’activitat ‘Escoltem la natura’ que permet descobrir l’essència del Penedès tot passejant per la Finca Nadal de la Boadella i tastant els escumosos Corpinnat.

Des de Nadal també noten que han tornat els visitants estrangers.

Les dades són bones i els diferents agents vaticinen un estiu com els d’abans. Replets d’activitats i amb visitants d’arreu gaudint de tots els atractius turístics que ofereix el Penedès.

Més enllà dels turistes que vénen al Penedès, també hi ha vilafranquins i penedesencs que opten per marxar a fora. Les agències de viatges estan començant a recuperar nivells d’abans de la pandèmia.

Les agències de viatges, després de dos anys molt complicats per la pandèmia, ja veuen la llum al final del túnel. Aquesta Setmana Santa han recuperat nivells d’abans de la pandèmia. Ho explica el Quim Pallarola de Som Viatges.

Tot i així, ens explica que encara hi ha algunes restriccions per covid19 a l’hora de viatjar. Aquest fet obliga encara a les agències a fer paperassa perquè els clients viatgin amb tota la documentació que encara es demana a algunes destinacions.

Les agències encaren el futur amb optimisme, però també amb una certa prudència.

En aquest sentit, esperen que aquest estiu sigui el de la recuperació de la normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: