Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vaga de recollida d’escombraries ja es comença a deixar notar als carrers

La Mancomunitat Penedès-Garraf vetlla pel compliment dels serveis mínims.

Davant la vaga, que afecta a 23 municipis de l’Alt Penedès i Garraf, s’han establert un serveis mínims, tenint en compte la convivència del dret a vaga i el dret dels ciutadans a tenir aquest servei essencial en l’actual context sanitari i climàtic.

La Mancomunitat Penedès-Garraf vetlla pel compliment dels serveis mínims.

La plantilla exigeix a l’empresa concessionària del servei, Fomento de Construciones y Contratas, que inclogui millores salarials al nou conveni que estan negociant per als propers anys. Els treballadors reclamen una actualització de sous anual en base a l’IPC. El comitè d’empresa ens ha fet arribar un vídeo amb les seves reivindicacions.

El Departament de Treball i Empresa ha fixat que en els entorns dels centres sanitaris, dels centres d’ensenyament o mercats municipals, es mantingui el servei habitual de recollida d’escombraries. I a la resta d’espais la recollida s’ha de fer cada 48 hores o el 50% del seu servei habitual. Aquest matí ja es feia notar la vaga als carrers del centre de Vilafranca.

L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per minimitzar els efectes de la vaga del servei de recollida d’escombraries.

Els municipis afectats a l’Alt Penedès són Avinyonet, Castellet, Castellví, el Pla, Font-rubí, la Granada, les Cabanyes, Olesa, Pacs, Pontons, Puigdàlber, Sant Cugat, Sant Martí, Santa Fe, els Monjos, Subirats, Torrelles, Vilafranca i Vilobí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: