Dissabte, 4 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP presenta una moció per que es creï un protocol en cas de desnonaments

La CUP de Vilafranca presenta una moció al pròxim Ple en nom del Sindicat de Llogateres per tal que es creï un protocol en cas de desnonament.

La moció, elaborada pel Sindicat de Llogateres, denuncia la poca posada a la pràctica de les diferents lleis que s’aproven, sovint són tombades pels tribunals, invalidant-les i deixant-les sense efecte. Durant el període de gener a setembre de 2021 es van produir a Catalunya 7012 desnonaments, 20 diaris. Durant el mateix període, a la província de Barcelona se’n van executar 4740, dels quals 3531 per impagament de lloguer, 746 per execucions hipotecàries i 463 per altres motius com ocupacions de llars. Per tal de donar una solució i minimitzar aquestes mancances on Vilafranca no es queda al marge, la CUP presentarà la moció en nom del Sindicat el pròxim Ple municipal, amb la premissa de crear una comissió amb diferents representants dels grups municipals, caps tècnics de diferents àrees i representants d’entitats socials de la Vila per tal d’elaborar un protocol d’actuació davant d’un desnonament, el qual hauria d’incloure les actuacions i procediments a seguir, quina atenció social i psicològica s’ha de donar a les persones afectades i ofertar una alternativa habitacional a les persones desnonades.

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: