Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reactiva la mobilitat internacional i els cicles formatius generen més interès

El SIAJ ha presentat en una roda de premsa novetats en les assessories de mobilitat internacional i educativa.

El regidor de Joventut Miquel Medialdea recorda que l’assessoria de mobilitat internacional es va posar en marxa a partir del 2016 per atendre les inquietuds dels i les joves. Amb la relaxació de les restriccions per la pandèmia, s’ha detectat un increment de l’interès per sortir fora, com explica la informadora del SIAJ Irene Fernández.

En l’àmbit educatiu, la informadora Núria Mallofré ha valorat la darrera edició de la campanya ‘Després de l’ESO… què?’, que des de fa 15 anys s’adreça a l’alumnat que acaba la secundària obligatòria, a les famílies i al professorat del centres. Mallofré ha destacat un canvi de tendència pel que fa a l’interès en els cicles formatius.

Des del SIAJ han recordat que s’han avançat les dates de preinscripció per a batxillerat: seran del 20 al 26 d’abril quan habitualment eren al maig. També hi ha canvis de calendari en les de cicles formatius de grau mitjà de formació professional i en la sol·licitud de beques per a estudis postobligatoris i universitaris. En aquest sentit, el regidor de Joventut Miquel Medialdea ha recordat que al SIAJ hi ha dos punts d’accés a internet per qui els necessiti.

Finalment, tornant a la mobilitat internacional, s’ha anunciat la reactivació del Volta’l, un cicle d’activitats grupals dinamitzades per l’assessoria de mobilitat internacional del SIAJ i que es realitzen a l’Espai Jove La Nau. D’abril a juliol s’han previst quatre activitats que es faran a les 19h. Les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia a través del web joventut.vilafranca.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: