Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Patí Vilafranca fa història i es proclama campió de la Copa Princesa 2022

Es tracta del primer títol oficial per l’entitat vilafranquina en els seus 52 anys d’història. La victòria contra l’Alpicat tancava un cap de setmana que passarà a la història

Cap de setmana rodó pel Patí Vilafranca, que diumenge a la tarda es proclavama campió de la Copa de la Princesa 2022, al superar l’Alpicat per 3-4 a la final, disputada a la Poliesportiva vilafranquina. Una Poliesportiva plena, i que va fer valdre el factor ambiental a favor dels seus, aconseguint així el primer títol oficial de la història del club.

Disputava el Patí la final després d’emportar-se una també vibrant i patida semifinal el dia abans contra el Mataró. Tampoc fallava l’Alpicat a la primera de les semifinals de dissabte contra l’Arenys.

Una final que va començar molt de cara pels vilafranquins, que als 7 minuts de joc feien el 0-1, aprofitant Manu Necchi el refús del seu propi penal. I 3 minuts després, arribava el segon. Xavi Aragonès feia el 0-2, segons després d’errar una directa. Embogia la Poliesportiva. Una eufòria que va anar a més amb la canonada espectacular de Manu Necchi, per fer el 0-3, resultat amb el qual s’arribava al descans.

Al segon temps, un Alpicat més intens es atac i amb major capacitat de rotació obligava el Patí a defensar-se i a resistir darrere. Un Patí que per la cita final no podia comptar amb el capità Joan Vázquez, per una lesió produida a les semifinals.

Un Arellano imperial va ajudar a mantenir la renda fins arribats els últims 2 minuts de joc. En escassos 30 segons, dos gols de l’Alpicat, primer David Ballestero i després Mats Zilken, posaven l’ai al cor de l’afició, amb la Copa ja a tocar. Però responia el Patí amb el quart: una delicatessen de Xavi Aragonès, màxim golejador del torneig amb 5 gols.

També hi va haver temps per la polèmica, quan l’entrenador dels lleidatans, Xavi Roy, va perdre els papers en la protesta d’una falta i reclamant haver rebut una empenta d’un dels col·legiats. Totalment fora de sí, i retingut pels integrants de la banqueta, va rebre la vermella.

Disposava d’una directa Xavi Aragonès, per fer el cinquè, sense encert. I, pocs segons després de la tempesta, encara faria el tercer Mats Zilken, per deixar un darrer minut d’infart, previ a la celebració vilafranquina, un cop sonava la botzina final.

Un cap de setmana rodó per l’hoquei vilafranquí, i que ha acabat de la millor manera, amb el títol a les mans dels jugadors del Patí, que encararan el final de temporada en la lluita per l’ascens a l’OKLliga, amb un gran cop de moral i la copa a les vitrines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: