Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Verds i Xicots enceten la temporada amb castells de 7 i de 6 respectivament

Els Castellers de Vilafranca van actuar a Puigdàlber, a la inauguració de la zona esportiva. Els Xicots de Vilafranca ho van fer davant del local, acompanyats dels Castellers de Barcelona.

Aquest cap de setmana, tant els Castellers de Vilafranca com els Xicots han fet les seves primeres actuacions de la temporada.
Els Verds van ser diumenge a Puigdàlber, a la inauguració de la zona esportiva del municipi. Hi van descarregar el 4de7, el 3de7, el 4de7 amb l’agulla, el 3de7 amb l’agulla, el pilar de cinc i 5 pilars de quatre.
El president dels Verds, Carles Mata, estava molt content d’haver fet la primera actuació i també de la resposta de la colla als assaigs.

Els Xicots de Vilafranca van fer la seva primera actuació a la Plaça de Milà i Fontanals, davant del seu local. Es tractava de la Diada de la Dona, que va comptar també amb la participació dels Castellers de Barcelona. La particularitat de la jornada és que els troncs dels diferents castells estaven formats exclusivament per dones.

Els Xicots de Vilafranca van descarregar 3de6, 4de6, 3de6 amb agulla i el pilar de quatre. La cap de canalla, Paloma de la Fuente, remarcava la importància d’aquesta actuació per la colla.

Els Castellers de Barcelona van descarregar el 3 de 6, el 4 de 6, el 4 de 6 amb l’agulla i, ho van rematar, amb dos pilars simultanis.
El seu cap de colla, Pau Solé, remarcava la importància que una ciutat com Vilafranca dediqués una jornada castellera a les dones. També va confessar que el principal handicap que tenen enguany és la canalla. Alguns s’han fet grans i els més petitons encara no tenen rodatge. Pel que fa als objectius ho tenen clar: tripleta de vuit.

En aquesta diada, els Xicots van tenir un convidat de luxe. Vestit amb la camisa vermella de la colla i fent pinya, hi havia el reconegut xef hispano-americà José Andrés. Va participar a la jornada acompanyat de les càmeres d’una productora que està fent un documental sobre ell pel canal Discovery Plus.

Tant els Castellers de Vilafranca com els Xicots, juntament amb els Falcons i la Jove, actuaran aquest proper diumenge a dos quarts de dotze a davant de l’hospital de Vilafranca en el que serà un acte d’homenatge al personal essencial, després de més de dos anys de pandèmia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: