Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Melitina Staniouta explica la seva fugida de Kiev abans d’oferir una masterclass a Vilafranca

L’ex-gimnasta bielorussa, olímpica a Londres 2012 i Rio 2016, va haver de fugir de Kiev una setmana abans de l’esclat del conflicte entre Rússia i Ucraïna i s’ha establert provisionalment a Barcelona

Menys d’una setmana abans de l’esclat del conflicte entre Rússia i Ucraïna, l’ex-gimnasta bielorrussa, Melitina Staniouta va decidir instal·lar-se a Barcelona de manera provisional, escapant de Kiev, on vivia des de feia un parell d’anys, després d’abandonar Bielorússia per por a represalies per la seva postura obertament contrària al règim de Lukashenko.

Staniouta atenia els nostres micròfons i explicava les seves vivències abans de l’inici de la masterclass que va oferir el passat diumenge al Pavelló Nou de Vilafranca.

En principi, la idea era passar un parell de setmanes lluny del conflicte, amb l’intenció de poder tornar, però, evidentment, no ha estat possible. Amb el visat de turista, l’ex-gimnasta, que va arribar a aconseguir un 5è lloc als Jocs de Rio, no té la possibilitat de trobar feina.

El seu cas és només un exemple dels molts esportistes que també pateixen les conseqüències de la guerra a Ucraïna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: