Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La comissió d’orientació, en el marc de la Taula de la FP, defineix objectius i actuacions

La comissió d’orientació, en el marc de la Taula de la FP, defineix objectius i actuacions

Vilafranca està impulsant totes aquest estratègies per esdevenir un ciutat educadora que té com objectiu principal acompanyar la ciutadania en la definició d’un projecte de millora de l’ensenyament.

La setmana passada es va fer a Vilafranca la segona sessió de treball de la comissió d’orientació acadèmico-professional creada en al marc de la Taula dels Ensenyaments Professionalitzadors. La comissió, tot i que ha estat impulsada per l’Ajuntament de Vilafranca, compta amb la participació dels responsables d’orientació dels centres educatius, els professionals de l’administració pública que s’encarreguen de coordinar i planificar l’orientació educativa i professional del territori i els representants del sector empresarial. Actualment la comissió està integrada per un total de 26 professionals que aporten el coneixement de cadascun dels seus àmbits.

La missió d’aquesta comissió és coordinar i planificar l’orientació educativa i professional a la comarca. La tasca prioritària dels membres de la comissió és reflexionar sobre l’orientació per diagnosticar necessitats, elaborar propostes d’actuació i posteriorment valorar-ne els resultats.

En aquesta darrera sessió de treball, s’han definit uns objectius i unes actuacions concretes que es preveuen desenvolupar al llarg dels propers mesos. Una de les propostes d’actuació que va sorgir per al curs vinent és l’organització d’una Fira dels Ensenyaments Professionalitzadors d’àmbit comarcal.

Aquesta comissió també té les funcions de xarxa interprofessional de seguiment i pilotatge del programa de Noves Oportunitats Educatives 4.10, impulsat per la Diputació, del qual Vilafranca en forma part com un dels 8 municipis pilot. Aquest programa té com a objectiu la reducció de l’abandonament escolar prematur dels joves de 16 a 24 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: