Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els itineraris per a vianants i bicicletes comencen a canviar rutines de mobilitat

Aviat conclouran les obres del tram que enllaça Vilafranca amb Santa Margarida i els Monjos i també en les properes setmanes s’iniciaran els treballs al propi nucli dels Monjos.

El Sergi, l’Anabel i la Sílvia viuen a Vilafranca i treballen a l’empresa Sandhar, situada al polígon Casa Nova de Santa Margarida i els Monjos. Fa un temps, en veure que hi havia un itinerari per a vianants que arribava pràcticament fins al terme municipal dels Monjos, van decidir provar d’anar a treballar a peu un parell de dies per setmana.

L’itinerari no és encara complet i això implica que hagin de fer una part del recorregut per camins. Tot i així, tarden aproximadament una hora en arribar a la feina i esperen que, un cop acabat l’eix, el temps es reduirà a tres quarts d’hora.

Després d’acabar el primer tram de l’eix, des de la rotonda de les palmeres de l’Avinguda Tarragona fins a l’hotel Air Penedès, els treballs estan focalitzats ara en l’anomenat tram 4. Amb un pressupost de més de 400.000 euros i finançat en un 30% pels fons europeus FEDER, aquest tram és especialment complicat perquè ha de superar l’accés a una via d’alta capacitat com l’AP-7 tot garantint la seguretat dels usuaris de l’itinerari.

Ho explica el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca Francisco Romero.

Es calcula que el tram 4, que ja enllaça amb el terme de Santa Margarida i els Monjos, estarà acabat en un mes aproximadament. Però el regidor d’Urbanisme destaca que el tros de l’eix ja existent comença a canviar les rutines de mobilitat d’algunes persones.

Després de completar el tram 4, el proper pas serà continuar amb la construcció de l’eix al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos. Unes obres que començaran en les properes setmanes. L’alcaldessa Imma Ferret recorda que fa uns 10 anys que estan treballant en aquesta infraestructura i que forma part d’una estratègia global de connectar els diferents nuclis del municipi i la població amb les poblacions veïnes.

El tram dels Monjos va des de davant de Mas Pujó i fins l’aparcament de sorra del mercat, a l’entrada del poble. Té un pressupost de 311.000 euros més IVA i està finançat en gran part pel Pla General d’Inversions de la Diputació de Barcelona.

Les connexions entre les poblacions de l’Alt Penedès a través d’itineraris com aquest s’estan ampliant poc a poc. Recentment, ha quedat completat l’eix que va de Vilafranca a Les Cabanyes i ara s’estan estudiant altres eixos que enllacin amb La Granada i Pacs.

Aureli Ruiz és el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquestes intervencions formen part del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, en la línia d’ampliar espais per a la mobilitat a peu i en bicicleta i reduir l’ús del vehicle de motor.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca esperen que, un cop completat l’itinerari fins als Monjos, el 10% dels desplaçaments que ara es fan en cotxe passin a fer-se en bicicleta, patinet o a peu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: